Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  12:12 μμ
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 12:17

Το Αγρίνιο θα επιδιώξει να γίνει «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας για το έτος 2025»- «Εμπαιγμός», λέει η Λαϊκή Συσπέιρωση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Αγρίνιο θα επιδιώξει να γίνει «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας για το έτος 2025».Η δημοτική αρχή θα υποβάλλει αίτηση συμμετοχής του Δήμου στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Έφερε το ζήτημα στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η πρόταση υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις των κκ. Πιστιόλα και Τραπεζιώτη ενώ καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση. Η κουβέντα πήγε και στο ζήτημα Δημοτικού Συμβουλίου νέων.

«Πρόθεσή μας, πέραν της συμμετοχής, αφού υπάρχει η πρόσκληση και μπορούμε να συμμετάσχουμε, είναι να γίνει μία φιλότιμη προσπάθεια να ενεργοποιήσουμε τη νεολαία. Θέλουμε να κερδίσουμε εξωστρέφεια, να μπορέσουμε με έναν πενιχρό τρόπο, 80.000 ευρώ το κόστος της, να μπούμε στα ταμπλόιντς για το ότι κινούμε διαδικασίες και μπαίνουμε σε εξωστρέφεια», εξήγησε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Φωτάκης για το σκεπτικό της αίτησης του δήμου Αγρινίου.

Λαϊκή Συσπείρωση: «Έχει γίνει ο βίος των νέων αβίωτος και θα τους κάνουμε το Αγρίνιο πρωτεύουσα νεολαίας; Εμπαιγμός».

Κατηγορηματικά αντίθετη εμφανίστηκε η Λαϊκή Συσπείρωση με τον κ. Τίμο Παπανικολάου να λέει τα εξής: «Το αίτημα για συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν θα το στηρίξουμε. Συνάδελφοι λέμε για συμμετοχή της νεολαίας, τη στιγμή που τα προβλήματα δίνουν και παίρνουν. Εθνική πρωτεύουσα νεολαίας το Αγρίνιο; Όταν κλείνουν τα τμήματα στην Γαβαλού και γίνονται καταλήψεις; Πάμε στον εισαγγελέα. Ενδιαφερόμαστε για τα παιδιά μας; Ετεροαπασχολούνται, υπάρχει ανεργία. Η νεολαία κάθε καλοκαίρι φεύγει σεζόν. Τρομερή εργασιακή ζούγκλα στο χώρο της νεολαίας. Είναι εμπαιγμός. Τα προβλήματα είναι εδώ, κανένα μέτρο δεν παίρνεται. Για δουλειές, για να κάνουν οικογένειες και όνειρα. Έχει γίνει ο βίος τους αβίωτος και θα τους κάνουμε το Αγρίνιο πρωτεύουσα νεολαίας; Εμπαιγμός».

Συνεργασία για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων ζητά η αντιπολίτευση 

Με αυτή την αφορμή η συζήτηση πήγε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων που έχει δρομολογηθεί σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.Πιστιόλας θύμισε πως προτάθηκε από το συνδυασμό του «Αγρίνιο – πάμε Ψηλά» με σκοπό να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη νεολαία ωστόσο υποστήριξε πως ο Δήμος προχωρά χωρίς να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα μπορούσε θετικά να συμβάλλει με τις προτάσεις των μελών του.

«Για ένα τόσο σοβαρό θέμα σαφώς και θέλουμε να συμμετέχουμε, να συνεισφέρουμε. Για ένα τόσο σπουδαίο πρότζεκτ, που μακάρι να πάρει ο Δήμος μας, καλό είναι να δούμε την αναφορά στο παρελθόν. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων σιγά-σιγά προχώρησε, δεν πήρε την διάσταση που έπρεπε και δεν θέλουμε να γίνει το ίδιο με αυτό το γεγονός», ανέφερε ο κ. Πιστιόλας.

Ο σύμβουλος του συνδυασμού «Αγρίνιο Πάμε Ψηλά» Νίκος Γκρίζης ανέφερε πως «είδαμε κάποιες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την προώθηση του θεσμού, σε events, με ραδιοφωνικό σταθμό κλπ. Αυτές οι ενέργειες γιατί δεν κοινοποιήθηκαν στο συμβούλιο ώστε να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας; Γιατί όλα αυτά δεν έγιναν γνωστά στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να βοηθήσουμε και εμείς να δημιουργηθεί ένας σοβαρός θεσμός για τους λίγους νέους που έχουν απομείνει σε αυτή την πόλη;».

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκαρτσάρης που «τρέχει» το ζήτημα αυτό συμφώνησε ότι « πρέπει να έχουμε μία καλύτερη επικοινωνία και θα την έχουμε» ενώ ο κ. Φωτάκης επισήμανε πως τα αρωτήματα για το Συμβούλιο Νέων είναι εκτός της συζήτησης για την έγκριση υποβολής αίτησης συμμετοχής του Δήμου Αγρινίου στο Πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας για το έτος 2025»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 62 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News