Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  9:58 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 19:48

Αυτά είναι τα φρούτα που διευκολύνουν την πέψη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκτός από την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, τα φρούτα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, συμβάλλοντας στην ομαλή πέψη.

Γνωστό σε όλους ότι η προσθήκη φυτικών ινών στη διατροφή μέσω των φρούτων και των λαχανικών, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Λιγότερο γνωστό μπορεί να είναι ότι ορισμένα φρούτα κάνουν πιο εύκολη για τον οργανισμό τη διαδικασία της πέψης.

Τα φρούτα που βοηθούν στην πέψη, είναι κυρίως:

1.Μπανάνες
Υγιεινές και νόστιμες, οι μπανάνες επειδή περιέχουν νερό και φυτικές ίνες, μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της κανονικότητας και της πέψης. Περιέχουν επίσης κάλιο που είναι καλό για την πέψη. Επιπλέον βοηθούν να αποφύγετε το φούσκωμα, τις κράμπες στο στομάχι και τα αέρια. Προωθούν επίσης την ανάπτυξη υγιών βακτηρίων και διεγείρει την ανάπτυξή τους.

2.Παπάγια
Η παπάγια είναι πολύ καλή για το στομάχι. Η παπάγια περιέχει ένα ένζυμο, την παπαΐνη, που βοηθά στη διάσπαση της πρωτεΐνης, ενισχύοντας την πέψη. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό, τα οποία συμβάλλουν στην προώθηση της πέψης και διατηρούν το πεπτικό σύστημα υγιές.

3.​Μούρα
Τα μούρα όπως οι φράουλες, τα σμέουρα και τα βατόμουρα περιέχουν διαιτητικές ίνες και αντιοξειδωτικά που προάγουν την υγεία του εντέρου και την πέψη.

4.Ακτινίδια
Γνωρίζατε ότι το ακτινίδιο προάγει την πέψη; Περιέχει ακτινιδίνη, το οποίο είναι ένα ένζυμο που υποστηρίζει την κανονικότητα της πέψης και σας βοηθά να απαλλαγείτε από πεπτικά προβλήματα.

5.Μήλα
Ένα μήλο την ημέρα θα κρατήσει μακριά τα πεπτικά προβλήματα! Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, καθιστώντας τα ένα εξαιρετικό φρούτο για την πέψη. Σας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και προωθεί την ανάπτυξη βακτηρίων του εντέρου.

6.​Αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι γεμάτο με φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο που βοηθούν στην προώθηση της πέψης. Είναι επίσης μια τροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, που σημαίνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα αέρια και το φούσκωμα.

7​. Μάνγκο
Το μάνγκο περιέχει διαιτητικές ίνες και ενώσεις αμυλάσης, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα και να σταθεροποιήσετε το πεπτικό σας σύστημα.

pronews.gr

Διαβάστηκε 246 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.