Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  12:13 μμ
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 12:15

Αγρίνιο: «Οι πολίτες υποφέρουν στα παλαιά σφαγεία», είπε ο Τραπεζιώτης και θυμήθηκε το σχέδιο Σώκου για δημαρχείο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Οι πολίτες διαμαρτύρονται και η Δημοτική Αρχή είναι λες και έχει πάθει βέρτιγκο». Με τη φράση αυτή ο Δημήτρης Τραπεζιώτης άσκησε κριτική για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των παλαιών σφαγείων στο Αγρίνιο.

Μάλιστα στα πλαίσια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε και στην υπόθεση της ανέγερσης νέου δημαρχείου που επιχείρησε να δρομολογήσει η δημοτική αρχή Σώκου στα παλαιά σφαγεία.

Για αυτό το ζήτημα έλαβε απάντηση… Για τη σημερινή κατάσταση στην περιοχή δεν έλαβε…

Ο κ. Τραπεζιώτης υποστήριξε πως «τα προβλήματα στην περιοχή των παλαιών σφαγείων είναι τεράστια μετά το ξήλωμα της παιδικής χαράς. Απλώνουν διάφοροι μπουγάδες, συγκεντρώνονται και βάζουν μουσική στην διαπασών, μηχανάκια κάνουν σπινιαρίσματα και σούζες. Οι πολίτες υποφέρουν».

Ζήτησε να μάθει για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής και ποια μέτρα θα λάβει και θύμισε ότι αυτός ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος Δημαρχείου.

«Άρα δεν είναι πάρκινγκ. Έχει άδεια το πάρκινγκ; Δεν έχει. Αν συμβεί ατύχημα θα πάμε και θα πάτε φυλακή. Αφού προβλέπεται Δημαρχείο, έχει εκπονηθεί μελέτη επί Σώκου, με κόστος 1 εκ. Ολοκληρωμένη. Επιλογή σωστή κατά την άποψή μου, ώστε να αποκτήσει ο Δήμος Αγρινίου ένα εμβληματικό Δημαρχείο. Εδώ είναι διάσπαρτο. Σκέφτεται η Δημοτική Αρχή να ανασύρει κάποτε αυτή την μελέτη και να την επικαιροποιήσει για να προωθήσει το έργο; Προσφάτως αντίστοιχο έργο εγκρίθηκε στην Ναυπακτία, με 4,8 εκ. ευρώ», είπε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο».

Για το ζήτημα του νέου δημαρχείου απάντησε ο γενικός γραμματέας του δήμου Δημήτρης Τζιώλης.

«Το θέμα έχει κλείσει εδώ και πέντε χρόνια. Κληθήκαμε να αποζημιώσουμε τον μελετητή με 900 χιλ. ευρώ για να κλείσουμε την σύμβαση που ήταν ανοικτή. Πολλά τα λεφτά. Το να συζητάμε ότι θα ανασύρουμε μελέτη που αφορά φαραωνικό έργο που δεν υπάρχει χρηματοδότηση, είναι ουτοπικό να το συζητάμε. Η στόχευση για δημαρχείο είναι στις παλιές καπναποθήκες του Παπαστράτου. Ήδη το τσιμεντένιο κτίριο έχει ολοκληρωμένες μελέτες και αναμένουμε ένταξη και πάμε σε αυτή την κατεύθυνση».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 73 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News