Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  1:31 μμ
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 00:51

Αγρίνιο: Συγκέντρωση από τους φοιτητές του ΔΠΠΝΤ για την επανίδρυση του τμήματος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί από φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) που καταργήθηκε.

Για την κινητοποίηση αυτή, στην οποία συμμετείχαν και πολίτες του Αγρινίου, αφορμή στάθηκε αφενός η επικείμενη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στις 11 Ιουνίου για τις επετειακές εκδηλώσεις απελευθέρωσης του Αγρινίου, αφετέρου η δέσμευση  του υφυπουργού Παιδεία Άγγελου Συρίγου για δημιουργία τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο που είδε το φως της δημοσιότητας!

«Γνωρίζουμε την κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου και υπενθυμίζουμε ότι η συγκέντρωση θα γίνει με τήρηση μέτρων (χρήση μάσκας και αποστάσεων) και τονίζουμε ότι ναι μεν γίνεται και για την επανίδρυση του τμήματος μας, αλλά και την άδικη κατάργηση και άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση που είχαν εκδώσει οι φοιτητές του τμήματος!

Ο Γιάννης Γούλας Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών του ΔΠΠΝΤ μιλώντας στη “Σ” τόνισε: “μας λυπεί το γεγονός ότι δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή, αλλά όπως γνωρίζουν όλοι εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, το δίκιο μας, την επανίδρυση του τμήματός μας. Γνωρίζουν όλοι την άδικη αντιμετώπιση που έχουμε υποστεί. Από τον Απρίλιο του 2019 πολεμάμε για την επανίδρυση του τμήματός μας και δυστυχώς το υπουργείο Παιδείας δεν μας ακούει, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, είναι ντροπή του Υπουργείου που δεν κάνει το αυτονόητο για ένα τέτοιο τμήμα με δωρεάν μεταπτυχιακό και βεβαίωση άριστη. Ευθύνες έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες και με την γενικότερη αντιμετώπιση της κυβέρνησης που θέλει να βάλει την αστυνομία στα πανεπιστήμια αντιλαμβανόμαστε τι θέλει να κάνει. Στο Αγρίνιο είχαμε κατάληψη δυόμιση μήνες και δεν υπήρξε καμία ζημιά, απεναντίας κάθε μέρα το κτίριο καθαρίζονταν. Δεν έχει λογική να μπει αστυνομία στο Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο.Οι τοπικοί φορείς, το Πανεπιστήμιο Πατρών και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους, να ξέρουν ότι οι φοιτητές θα είναι πάντα στο δρόμο και θα παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Συνεχίζουμε να πολεμάμε για το μέλλον μας, ακόμη και για τα εργασιακά. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε”.

kinitopoisi foitites (3)

kinitopoisi foitites (2)

kinitopoisi foitites (1)

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 401 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News