Δευτέρα, 28η Οκτωμβρίου 2024  10:20 πμ
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2024 09:39

Λαϊκή Συσπείρωση ΙΠ Μεσολογγίου: Το “ΟΧΙ” του 1940 στο σήμερα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το “ΟΧΙ” του 1940 στο σήμερα

Ημέρα Εθνικής επετείου του “ΟΧΙ” αλλά αλήθεια, για ποιό “ΟΧΙ” μιλάμε;

Για το “ΟΧΙ” του δικτάτορα Μεταξά, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για τον ακραία αντικομμουνιστικό, αντιλαϊκό, αντεργατικό και κατασταλτικό χαρακτήρα της κυβέρνησής του;

Για το “ΟΧΙ”των ελλήνων καπιταλιστών, των πολιτικών τους εκπροσώπων, που μαζί με τον βασιλιά και των Βρετανικό στρατό εγκατέλειψαν την Ελλάδα για το Κάιρο και το Λονδίνο, αφού βέβαια φρόντισαν να παραδώσουν τους κρατούμενους αγωνιστές και κομμουνιστές στον στρατό κατοχής, αφήνοντας τον ελληνικό λαό στην τύχη του;

Σήμερα τιμάμε το “ΟΧΙ” του Ελληνικού λαού. Τιμάμε την αφύπνιση και την μαζική ηρωική δράση των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που σε συνδυασμό με τον τιτάνιο αγώνα του λαού της ΕΣΣΔ και των άλλων παρτιζιάνικων κινημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, οδήγησαν στην απελευθέρωση της Αθήνας και ολόκληρης της χώρας και στην μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Αυτόν τον αγώνα τιμάμε!!!

Και αυτός ο αγώνας είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ!!!

Σήμερα, που από τον εμπόλεμο Οκτώβρη του ‘40 μιλάμε για το εμπόλεμο 2024.

Πάνω από 56 εστίες συγκρούσεων μαίνονται στον πλανήτη. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος έχει ανάψει για τα καλά στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, με επίδικο τις αγορές και τις σφαίρες επιρροής.

Η Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και την στήριξη ή ανοχή όλων των άλλων αστικών κομμάτων, εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά, σε επικίνδυνο βαθμό στις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, είτε αφορά τον πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσία στην Ουκρανία, είτε υποστηρίζοντας το κράτος-μακελάρη του Ισραήλ, κλείνοντας ερμητικά τα μάτια στην γενοκτονία των Παλαιστινίων και στις επιθέσεις στους γειτονικούς λαούς, παρέχοντας πλείστες διευκολύνσεις.

Σε ποιό “εθνικό συμφέρον” κάνουν επίκληση για να δικαιολογήσουν την στάση τους; Ποιό “Εθνικό συμφέρον” ανάγει τον Ελληνικό λαό σε στόχο πιθανών αντιποίνων;

Τι έχει να κερδίσει ο λαός μας, που “ματώνει” καθημερινά με τους μισθούς που δεν φτάνουν, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την διάλυση της παιδείας και της υγείας, την προσπάθεια ποινικοποίησης του δικαιώματος στην απεργία και στην ελευθερία της γνώμης (όπως πρόσφατα με τους στρατευμένους διαδηλωτές) και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει;;;

Σήμερα το “ΟΧΙ” του ελληνικού Λαού, το “ΟΧΙ” στην τριπλή φασιστική κατοχή, γίνεται “ΟΧΙ” στην πολιτική που γεννά την αδικία, την φτώχεια, τις καταστροφές και τους πολέμους.

Γίνεται αγώνας για την ενίσχυση της αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής.

Γίνεται αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Αυτόν τον αγώνα τιμάμε και σε αυτούς τους νεκρούς προσκυνάμε!!!

Γιατί η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχτεί, όσο και αν πολλοί το προσπάθησαν και εξακολουθούν να το προσπαθούν.

Δικτάτορας ήταν ο Μεταξάς και τουλάχιστον είναι προσβλητικό για τους νεκρούς μας, η εγγονή και υμνήτριά του, να είναι σήμερα μέλος της Επιτροπής επί Τιμή για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων της Εξόδου της Ι.Π.Μεσολογγίου.

Τιμάμε σήμερα  την Επέτειο του “ΟΧΙ” μαζί με όλες τις εργατικές λαϊκές δυνάμεις, με όλους τους πατριώτες της εργασίας και του πνεύματος, ενάντια σε κάθε “πατριώτη” του κεφαλαίου, ενάντια σε κάθε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Βάνα Πατρινού
Δημοτική Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση
Διαβάστηκε 51 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.