Δευτέρα, 28η Οκτωμβρίου 2024  10:20 πμ
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2024 21:59

Αγρίνιο: «Προ των πυλών» το 2ο TEDx

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το δεύτερο TEDx Agrinio, με σημαντικούς στο είδος τους ομιλητές

Το TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών. Ξεκίνησε από την Καλιφόρνια το 1984 σε ένα συνέδριο, που κράτησε 4 μέρες κατά το οποίο συναντήθηκαν η τεχνολογία (Technology), η ψυχαγωγία (Entertainment) και το σχέδιο (Design). Από τότε το TED έχει εξελιχθεί και παρουσιάζει ομιλίες, που αφορούν μία πληθώρα διαφορετικών θεμάτων.

Το 1ο TEDx Agrinio στέφθηκε με επιτυχία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της τοπικής κοινότητας και αυτό ώθησε την ομάδα του TEDx Agrinio να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο για τη φετινή διοργάνωση!

Το 2ο TEDx Agrinio θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου και κεντρικό του θέμα είναι η «Έξις». Η διοργάνωση αυτή αποτελεί μια εθελοντική προσπάθεια, όπου όλοι έχουν τον ρόλο να βοηθήσουν ώστε να ξεριζωθούν κακές συνήθειες που μας κρατούν πίσω και να καλλιεργήσουν μια νέα «έξιν» προς τη βελτίωση και την πρόοδο.

Η διοργανώτρια ομάδα δεν έχει οικονομικό όφελος, αλλά προσεγγίζει την διοργάνωση του TEDx Agrinio ως μια γιορτή ιδεών, εθελοντισμού και ουσιαστικής επικοινωνίας, με στόχο να εμπνεύσει ο ένας τον άλλο για ένα καλύτερο μέλλον!

Μιλώντας στη «Σ» η διοργανώτρια ομάδα του TEDx Agrinio και αναλύοντας το ζήτημα επεσήμανε:

«Η ονομασία «Έξις| επιλέχθηκε για το φετινό TEDx Agrinio, καθώς αντικατοπτρίζει την ιδέα ότι οι συνήθειες και οι πρακτικές μας επηρεάζουν τη ζωή μας με καθοριστικό τρόπο. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε πώς η "έξις", δηλαδή οι επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και μοτίβα, διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας και τις κοινωνικές δομές στις οποίες συμμετέχουμε.

Ο στόχος του TEDx Agrinio 2024 είναι να φέρει την κοινότητα του Αγρινίου πιο κοντά σε ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν, δίνοντας έμφαση στη δύναμη της συνήθειας. Ως δεύτερη διοργάνωση, έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού και την αναγνώριση, προσφέροντας ένα υψηλότερο επίπεδο έμπνευσης και νέων προσεγγίσεων μέσα από τις ομιλίες και τις δράσεις μας.

Η αναβάθμιση αφορά τόσο τα ονόματα των ομιλητών, όσο και την ποιοτική βελτίωση της διοργάνωσης συνολικά. Έχουμε επιλέξει να εστιάσουμε σε ποιοτικό περιεχόμενο, με ομιλητές από διαφορετικούς κλάδους που προσφέρουν βαθύτερη γνώση και πιο ουσιαστικές συζητήσεις. Στοχεύσαμε σε μεγαλύτερη ποικιλία θεμάτων και σε πιο διαδραστικές εμπειρίες για το κοινό, γιατί πιστεύουμε ότι η πολυμορφία του περιεχομένου εμπλουτίζει τη διοργάνωση.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσουμε σημαντικούς ομιλητές από διάφορους τομείς, όπως την τεχνολογία, την τέχνη, τη μόδα, τις επιχειρήσεις και την εκπαίδευση. Οι ομιλητές μας είναι οι Κοσμάς Μαρινάκης, Φώτης Παπαναστασίου, Χάρης Ασλανίδης, Ορέστης Μήλιος, Βασίλης Κιοσσές και οι ομιλήτριες μας οι Άννα Μοραγλή, Ελένη Σταματούκου, Βασιλική Ξανθοπούλου, Ιωάννα Κουρκούδιαλου, Χριστιάννα Πειρασμάκη και Χριστίνα Κοντοβά.

Τα ονόματα των ομιλητών, τα βιογραφικά τους αλλά και πολλές πληροφορίες μπορείτε να τα βρείτε και στη σελίδα μας https://www.tedxagrinio.com/ ενώ ακολουθώντας μας στις σελίδες μας στα σόσιαλ μίντια μπορείτε άμεσα να ενημερώνεστε και για όλα τα τελευταία νέα της εκδήλωσης.

Να συμπληρώσουμε επίσης ότι και φέτος ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση θα είναι το Παπαστράτειο Μέγαρο, σε όλους τους χώρους του οποίου θα πραγματοποιούνται στα διαλλείματα των ομιλιών workshops και παράλληλες δράσεις. Οικοδεσπότης του φετινού TEDx Agrinio θα είναι ο Μάριος Μάζαρης.

Η απόκλιση στα αντικείμενα των ομιλητών είναι σκόπιμη. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα πολυδιάστατο φάσμα ιδεών και να δείξουμε πώς η "έξις" παίζει καθοριστικό ρόλο σε διάφορους τομείς της ζωής, από την επιστήμη και την επιχειρηματικότητα μέχρι την τέχνη και την προσωπική ανάπτυξη. Μέσα από τις ποικίλες προσεγγίσεις, το κοινό μπορεί να βρει συνδέσεις και να εμπνευστεί από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Οι προσδοκίες μας είναι υψηλές. Σκοπεύουμε να κεφαλαιοποιήσουμε την επιτυχία του φετινού TEDx, εδραιώνοντας το θεσμό ως ένα σημείο αναφοράς για την περιοχή. Μέσω της διοργάνωσης, θα συνεχίσουμε να εμπνέουμε το κοινό, να φέρνουμε καινοτόμες ιδέες στην επιφάνεια και να αναδεικνύουμε το Αγρίνιο ως κέντρο δημιουργικού διαλόγου και εξέλιξης».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 78 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2024 22:08
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.