Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  5:34 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 22:34

Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό»: Πενθήμερη εκδρομή στο Βελιγράδι (Δευ 26 - Παρ 30/8/2024)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πενθήμερη εκδρομή στη Σερβία (Βελιγράδι-Φρούσκα Γκόρα – Σρέμσκι Κάρλοβιτσι – Νόβισαντ) διοργανώνει ο Πολ. & Μορφ. Σύλλογος “Το Αιτωλικό”
από 26 έως 30 Aυγούστου 2024.

Καστροπολιτείες και γοητευτικά κτίρια. Ιστορία «χαραγμένη» στους δρόμους και πράσινα τοπία πλάι στους μεγαλύτερους ποταμούς της Ευρώπης. Διασκέδαση φθηνή, μποέμ πεζόδορμοι, hipster στέκια και βαλκανικό φολκλόρ.

Πληροφορίες:

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 390ευρώ
Διαφορά μονόκλινου 150ευρώ

Περιλαμβάνονται
*Σύγχρονο πούλμαν για όλες τις μεταφορές και εκδρομές του προγράμματος
*Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*
*Πρωινό για κάθε διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο
*Επίσημες ξεναγήσεις στο Βελιγράδι και στην εκδρομή στο Νόβισαντ
*Δημοτικός φόρος στο ξενοδοχείο
*Συνοδός γραφείου
*Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
*ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται
*Είσοδοι σε μουσεία και χώρους
*Ότι αναφέρονται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Κρατήσεις Θέσεων με προκαταβολή 150 Ευρώ
έως 20 Ιουνίου 2024

Τηλ επικοινωνίας:
Char-ma Travel Services Aγρίνιο 26410 39387
Μιχάλης Κότσαρης 6972 812941
Ασπασία Γερολυμάτου 6970 882830

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα : Αιτωλικό – Βελιγράδι
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 05.15, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Βελιγράδι. Στάσεις στη διαδρομή μας για καφέ και φαγητό,άφιξη στο σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος και θα διασχίσουμε τα Σκόπια για να μπούμε στην Σερβία. Θα διατρέξουμε μια όμορφη διαδρομή μέσα στα σερβικά βουνά και με τον ποταμό Μοράβα να μας συντροφεύει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της διαδρομής. Άφιξη το βράδυ στο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η μέρα : Βελιγράδι
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την ξενάγησή μας στην πόλη. Όταν οι ντόπιοι λένε «ραντεβού στο άλογο» εννοούν το άγαλμα του Mihailo Obrenovic που κυριαρχεί έφιππος στην Πλατεία Δημοκρατίας μπροστά από το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου.Το φρούριο Kalemegdan, σκαρφαλωμένο σε βράχο πάνω ακριβώς στη συμβολή του Σάβα και του Δούναβη, αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης. Διαδοχικές πύλες, γεμάτες σημάδια από σφαίρες, μας φέρνουν στο εσωτερικό του και στο Άγαλμα του Νικητή για εκείνη την πανοραμική φωτογραφία πάνω από τα δύο ποτάμια. Η Kneza Milos είναι η λεωφόρος που διανοίχτηκε το 1830 για να ενώσει την καινούργια κατοικία του πρίγκιπα Milos με το κέντρο της πόλης. Τα υπέροχα μπαρόκ παλάτια στις άκρες της στεγάζουν πλέον υπουργεία και πρεσβείες και ανάμεσά τους το κατεστραμμένο υπουργείο Άμυνας να θυμίζει για πάντα τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς του 1999 – θέαμα που αποσβολώνει. Η πλατιά λεωφόρος Κralja Aleksandra, ή και σκέτη Boulevard για τους ντόπιους, ξεκινά από την πολύ κεντρική πλατεία Terazije για να περάσει από τα επιβλητική κτίρια του Δημαρχείου και της Βουλής. Συνεχίζουμε με το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στον μεγάλο ηγέτη, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα που αποτελεί ίσως την πιο τρανή απόδειξη του ισχυρού θρησκευτικού πνεύματος που χαρακτηρίζει τους Σέρβους. Τέλος χρόνος ελεύθερος στον πεζόδρομο Knez Mihailova , ο αγαπημένος πεζόδρομος ντόπιων και επισκεπτών για σουλατσάρισμα όλες τις ώρες της ημέρας. Τα εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα στεγάζουν όλες τις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων αλλά και όμορφα μέρη για καφέ, φαγητό και ποτό. Το βράδυ θα πραγματοποιήσουμε μια όμορφη βόλτα στην μποέμ περιοχή της πόλης, την περίφημη Skadarljia, μία από τις ομορφότερες περιοχές, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες και θα βρούμε εστιατόρια, bars, clubs. Ιδιαίτερη νότα στην πλακόστρωτη περιοχή δίνουν οι πλανόδιοι μουσικοί, οι οποίοι τραγουδούν παραδοσιακά σέρβικα τραγούδια. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : Εκδρομή στο Νόβισαντ
Πρωινό και ξεκινάμε για την εκδρομή μας, στην Βόρεια Σερβία. Θα επισκεφθούμε, το μοναστήρι Νόβο Χόποβο ένα από τα πολλά μοναστήρια της περιοχής Φρούσκα Γκόρα. Ακολουθεί η πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι, πλούσια σε αρχιτεκτονικά κτίρια όπως η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το παλιό πατριαρχείο, η Θεολογική Σχολή, το 1ο Γυμνάσιο και άλλα. Συνεχίζουμε με την πόλη Νόβι Σαντ, στην πεδιάδα της Βοιβοντίνα και φθάνοντας θα επισκεφθούμε το Φρούριο Πετροβαραντίν που βρίσκεται στη δεξιά όχθη του Δούναβη και πρόκειται για ένα από τα πολλά οχυρά που χτίστηκαν από τους Ρωμαίους για την προστασία των παραδουνάβιων πόλεων που βρίσκονταν υπό την κατοχή του. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο, όπου τα κτίρια και η αρχιτεκτονική παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Στη κεντρική πλατεία δεσπόζουν ο επιβλητικός καθεδρικός ναός, το παλιό δημαρχείο και το ξενοδοχείο Vojvodina χτισμένο το 1854. Μετά το μεσημέρι αναχώρηση για επιστροφή στο Βελιγράδι με στάση στην περιοχή Ζέμουν. Παλαιότερα μια ξεχωριστή πόλη, αλλά τώρα ένα προάστιο του Βελιγραδίου, καταλαμβάνει μια υπέροχη θέση βόρεια του Νέου Βελιγραδίου που έχει θέα στον ποταμό Δούναβη. Είναι στην πραγματικότητα πολύ παλαιότερο από το Βελιγράδι με τμήματα του που χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα. Ένα χαλαρωτικό καταφύγιο από τη φασαρία του κέντρου της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η μέρα : Βελιγράδι
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μέρα ελεύθερη. Στις όχθες του ποταμού Σάβα, η κάποτε βιομηχανική συνοικία Σαβαμάλα, έχει μετατραπεί σε μια δημοφιλή περιοχή τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Τα τελευταία χρόνια οι αποθήκες του λιμανιού έχουν μετατραπεί σε μοντέρνα καφέ, εστιατόρια που σερβίρουν διεθνή κουζίνα, αλλά και σέρβικη με μοντέρνο twist, μπαρ και κλαμπ. Κατά μήκος της αποβάθρας, από το Beton Hala η Sava Promenade μήκους 1,8 χλμ. προσφέρεται για ποδηλασία στον ποδηλατόδρομο, για απολαυστικές βόλτες στον πεζόδρομο, πολιτιστικές εκδηλώσεις και βεβαίως για καφέ, ποτό, φαγητό. Επίσης, από την αποβάθρα αναχωρούν ποταμόπλοια που διοργανώνουν περιηγήσεις στο ποτάμι. Η δε περιοχή Ντόρτσολ (ονομασία από την τούρκικη γλώσσα που σημαίνει «τέσσερις φορές», δηλαδή «σταυροδρόμι»), κάποτε αποτελούσε σημαντικό εμπορικό σύνδεσμο μεταξύ Τουρκίας, Αυστρίας, Βουλγαρίας και Βενετικής Δημοκρατίας. Στις μέρες μας αποτελεί μια ζωντανή, μοντέρνα γειτονιά γεμάτη καφέ, μπαρ, εστιατόρια ενώ ένας από τους ελκυστικούς δρόμους είναι η Strahinjica Bana, όπου απλώνεται από τη λαϊκή αγορά Μπαϊλόνι έως το Καλεμέγκνταν, και η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : Βελιγράδι – Αιτωλικό
Πρωινό και αναχώρηση πολύ νωρίς για την Ελλάδα διασχίζοντας Σερβία και Σκόπια με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή μας για καφέ, ξεκούραση και φαγητό

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 141 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 22:38
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News