Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:20 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 20:05

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 109η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Το 1949 το κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδας, υπο την αυξανόμενη πίεση κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και έχοντας ανάγκη την υποστήριξη των σλαβόφωνων της βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι μέχρι τότε αποτελούσαν τη μισή δύναμη (μάχιμη) του κομμουνιστικού στρατού, ζήτησε το αυτοκαθαρισμό των Σλαβομακεδόνων. Δηλαδή δηιουργία ξεχωριστού κράτους.

- Ο βασιλιάς της Ελλάδας Όθων, όντας στην εξορία πιά στη Βαμβέργη, άφησε να φανεί η αφοσίωση του στην Ελλάδα φορώντας την παραδοσιακή φουστανέλλα, με την οποία και ετάφη.

- Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε απο την Ελλάδα για τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1938, αφού συνελήφθη απο δικτατορικό καθεστώς του Μεταξά για υποτιθέμενες Τροτσκικές δραστηριότητες, όταν ήταν φοιτητής.

- Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης υπήρξε κατά καιρούς κλέφτης, αραμτολός και κάπος. Έγινε πλούσιος απο τις ζωοκλοπές και απο το γάμο του με την κόρη ενός ευκατάστατου Πελοποννήσιου προκρίτου.

- Στη Ελλάδα το παρελθόν με το παρόν χωρίζονται από ένα μακρύ σκοτεινό κενό, που δεν έδωσε την ευκαιρία σ' εμάς τους Έλληνες να επωφεληθούμε απο την Ευρωπαϊκή αναγέννηση, ούτε από την εκβιομηχάνιση που έζησε η Ευρώπη τον 19ο αιώνα.

- Μόνο με τη σύγκριση ξεωρίζει κανείς τον εαυτό του και εξακριβώνει τι είναι, ώστε να ολοκληρωθεί και να γίνει καθώς πρέπει. [Τόμας Μαν, Γερμανός νομπελίστας]

- Το κράτος δεν είναι η λύση. Είναι πάντοτε το πρόβλημα. [Ρόναλντ Ρήγκαν, Πρόεδρος Η.Π.Α.]

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 624 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 20:24
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!

Στην ίδια κατηγορία