Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  10:18 πμ
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 18:37

Η σημασία του 1ου Συνεδρίου στο Αγρίνιο για την Καρδιαγγειακή Υγεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, το Αγρίνιο και ειδικότερα το Παπαστράτειο Μέγαρο, βρέθηκε στο επίκεντρο της ιατρικής κοινότητας μεταξύ 29/9 και 1/10, καθώς αποτέλεσε την έδρα του 1ου Συνεδρίου «Καρδιαγγειακή Υγεία – Εγχώρια Παραγωγή & Περιβάλλον», το οποίο διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία.

Η ανταπόκριση της τοπικής ιατρικής, καθώς και της ευρύτερης κοινωνίας στις εργασίες του Συνεδρίου υπήρξε εντυπωσιακή, προσελκύοντας το ευρύ κοινό και διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του καθ’ όλη την διάρκεια του διημέρου.

Ο άνθρωπος που ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και υπό την επιμέλεια του οποίου διοργανώθηκε η εν λόγω σπουδαία και εξόχως επιτυχημένη επιστημονική δράση, είναι ο Αιτωλοακαρνάνας Καθηγητής Καρδιολογίας, Διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ και νέος Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος  Τσιούφης.


Στο πρόγραμμα του Συμποσίου συμμετείχαν ως ομιλητές ή πρόεδροι, διακεκριμένοι επιστήμονες, που έλκουν την καταγωγή τους από την Αιτωλοακαρνανία, πλαισιωμένοι από διακεκριμένα στελέχη της ευρύτερης Ακαδημαϊκής κοινότητας της πατρίδας μας. Μεταξύ πολλών διακεκριμένων Καθηγητών, παρέστησαν και μίλησαν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Γ. Σιάσος, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Καθηγητής Ν. Αρκαδόπουλος, καθώς και τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ Καθηγητές Σ. Βλαχόπουλος και Δ. Καινούριος, όλοι καταγόμενοι από την Αιτωλοακαρνανία. Επίσης, συμμετείχαν με εισηγήσεις πλειάδα Καθηγητών, μεταξύ των οποίων ο Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητής Ο. Ζώρας, ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Ε. Ευσταθόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ Καθηγητής Δ. Μπούμπας, ο Πρόεδρος του Ανοικτού Πανεπιστημίου Καθηγητής Ι. Καλαβρουζιώτης και άλλοι.


Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της επιστημονικής αυτής συνάθροισης και για πρώτη φορά, δόθηκε βήμα στους γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιοχής μας, προκειμένου να συζητήσουν με τους ειδικούς, περιπτώσεις ασθενών που τους προσέλκυσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον ή που χαρακτηρίζονταν από σημαντικό βαθμό δυσκολίας κατά την αντιμετώπισή τους.

Θεμελιώδης στόχος του Συνεδρίου «Καρδιαγγειακή Υγεία Εγχώρια Παραγωγή & Περιβάλλον» ήταν να συγκεράσει τη διεπιστημονική τεκμηρίωση με την τοπική εμπειρία σε αναζήτηση μιας κατεύθυνσης βελτίωσης της καρδιαγγειακής υγείας πληθυσμών μακριά από τα στενά όρια του αστικού κλοιού και μέσα από την ελαχιστοποίηση των δυσμενών περιβαλλοντικών παραγόντων. Διαμέσου του επιστημονικού διαλόγου που διεξήχθη στο πλαίσιο των εργασιών του συμποσίου αλλά και των απόψεων του τοπικού πληθυσμού που ακούστηκαν, είναι βέβαιο πως εξήχθησαν εξόχως σημαντικά συμπεράσματα, ενώ ο τοπικός πληθυσμός ενημερώθηκε για κομβικής σημασίας πτυχές της ανθρώπινης υγείας.

Το συνέδριο υποστήριξαν ενεργά ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου, ο Δήμος Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Ιατρική Σχολή Αθηνών, οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ, καθώς και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Με την ολοκλήρωση του επιστημονικού προγράμματος, ο Πρόεδρος του Συνεδρίου Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσους τίμησαν την επιστημονική αυτή δράση, τους ομιλητές, τους προέδρους και όλους τους συμμετέχοντες που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμαρχο Αγρινίου κ.Γ.Παπαναστασίου και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Ν.Φαρμάκη για την ενθερμη υποστήριξη του Συνεδρίου..

Είναι κοινή πεποίθηση όλων πως το εν λόγω συνέδριο αποτελεί πλέον έναν σταθερό, επιστημονικό θεσμό για την τοπική κοινωνία του Αγρινίου και της ευρύτερης Αιτωλοακαρνανίας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 308 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.