Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  10:15 πμ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 10:55

Ο Παναιτωλικός στο συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Περισσότερα από 400 μέλη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) συμμετέχουν στην 31η γενική συνέλευση της στην Αθήνα (8-10/10), στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διάσκεψη συλλόγων της Ευρώπης.

Μέλος της ECA είναι και ο Παναιτωλικός, ο οποίος εκπροσωπείται στις εργασίες του συνεδρίου από τον τεχνικό διευθυντή του, Μάκη Μπελεβώνη και τον γενικό αρχηγό του, Μάρκο Μαρκόφσκι.

Η διάσκεψη αυτή λειτουργεί και ως επιμορφωτικό σεμινάριο για στελέχη ομάδων.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν οι Τιερί Ανρί, Νάσερ Κελαΐφι, Γκάρεθ Σάουθγκειτ κ.α. Το «παρών» στην Αθήνα δίνουν σπουδαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαιρικού στερεώματος.

Από την Ελλάδα, μέλη της ECA είναι 17 ομάδες, 14 ανδρών και 3 γυναικών. Αυτές είναι οι Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Κηφισιά, ΟΦΗ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Λαμία, Παναθηναϊκός, Πανσερραϊκός, Βόλος και από το ποδόσφαιρο γυναικών οι Ολυμπιάδα Υμηττού, Λάρισα και Νέες Ατρομήτου.

Τι είναι η ECA

Η European Club Association (ECA) αυτοσυστήνεται ως η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Είναι επίσημα αναγνωρισμένη από την UEFA και τη FIFA ως το μοναδικό ανεξάρτητο σώμα για τους ευρωπαϊκούς επαγγελματικούς συλλόγους, με περισσότερα 700 μέλη. Στόχος της ECA είναι να δώσει φωνή σε όλες τις ομάδες και να αναδείξει τα ζητήματα που χρίζουν βελτίωσης.

Πρόεδρος του συμβουλίου είναι ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί της Παρί Σεν Ζερμέν. Τα υπόλοιπα 38 μέλη προέρχονται από clubs σε όλη την Ευρώπη. Ανάμεσά τους είναι ο CEO της Μπάγερν, Ζαν Κριστιάν Ντρέσεν, ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε Αλί Κοτς, ο πρόεδρος της Ρόμα Νταν Φρίντκιν και ο CEO της Ατλέτικο Μαδρίτης Μιγκέλ Άνχελ Χιλ Μαρίν.

Η ECA ιδρύθηκε το 2008 και τον Ιούλιο του 2023 πραγματοποίησε μια μεγάλη διεύρυνση: Από τα 266 μέλη ξεπέρασε τα 700.

Το 2023 ανανέωσε το μνημόνιο συνεργασίας με τη FIFA και την UEFA, το οποίο εξασφαλίζει ότι οι σύλλογοι θα διατηρήσουν τον κεντρικό τους ρόλο σε ζητήματα λήψης αποφάσεων που αφορούν τις διοργανώσεις, καθώς και στα εμπορικά θέματα.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 58 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.