Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:59 πμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 15:05

Η σημασία μιας ισχυρής εταιρικής ταυτότητας για μια επιχείρηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ARIS AGRAFIOTIS

 
 
 
 
   Γράφει ο Αριστείδης Αγραφιώτης
   Marketing Manager RESET MEDIA
 
 

Η σημασία μιας ισχυρής εταιρικής ταυτότητας για μια επιχείρηση

Τι ακριβώς είναι μια εταιρική ταυτότητα;

Η εταιρική ταυτότητα είναι αυτή που δίνει στο εμπορικό σας σήμα τη φυσική του υπόσταση. Περιλαμβάνει συνήθως το λογότυπό σας και τις υποστηρικτικές «συσκευές», όπως τον ιστότοπό σας, τα επιστολόχαρτα και την επαγγελματική σας κάρτα, καθώς και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, τη «φωνή» της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

Η διατήρηση μιας συνεπούς εταιρικής ταυτότητας είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να διατηρήσετε την επιχείρησή σας σε επαγγελματικά επίπεδα. Εμμένοντας σε μια συγκεκριμένη παλέτα χρωμάτων και γραμματοσειρών, στη συνεπή τοποθέτηση του λογοτύπου σας και στη χρήση του ίδιου τόνου φωνής σε όλες τις έντυπες και ηλεκτρονικές σας επικοινωνίες, θα συμβάλετε στην ενίσχυση της επαγγελματικής σας θέσης.

Ποια τα οφέλη της εταιρικής ταυτότητας;

  • Μια εταιρεία, που επενδύει στην εταιρική της ταυτότητα, δηλώνει ότι είναι εδώ για να μείνει. Στέλνει το μήνυμα ότι η εταιρεία είναι σοβαρή και σίγουρη για την επιτυχία της. Δίνει στον πελάτη μια αίσθηση εμπιστοσύνης.
  • Η εταιρική ταυτότητα δίνει την αίσθηση της προσωπικότητας της επιχείρησης.
  • Δημιουργώντας μία σταθερή εταιρική ταυτότητα, μια επιχείρηση εξασφαλίζει την αναγνωρισιμότητά της και ότι θα τη θυμούνται.
  • Μια σταθερή εταιρική ταυτότητα γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμη μεταξύ του κοινού στο οποίο στοχεύει.
  • Μια ισχυρή εταιρική ταυτότητα μπορεί να βελτιώσει την ευαισθητοποίηση των πελατών και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης.

Σύνδεση της εταιρικής ταυτότητας με την ταυτότητα και την εικόνα του brand.

Εάν η εταιρική ταυτότητα είναι η φυσική παρουσία του εμπορικού σας σήματος, η ταυτότητα του brand είναι ο τρόπος με τον οποίο η εταιρεία θέλει να φαίνεται. Αυτό θα μπορούσε να ενσωματώσει μια αίσθηση της προσωπικότητας ή των αξιών καθώς και τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη των προϊόντων ή υπηρεσιών του εμπορικού σας σήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταυτότητα του brand αντηχεί την ενσωμάτωση της κουλτούρας, των στόχων και του σκοπού της επιχείρησης. Για παράδειγμα, η Google διαθέτει μια ζωντανή, διασκεδαστική, καινοτόμο κουλτούρα και χώρο εργασίας, που αντικατοπτρίζεται στο εμπορικό σήμα και στην εταιρική της ταυτότητα.

Η εικόνα του εμπορικού σήματος είναι ο τρόπος με τον οποίο ο πελάτης αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει την επωνυμία σας. Δεν είναι απαραίτητο να είναι η ίδια με την ταυτότητα του εμπορικού σας σήματος. Όταν ο πελάτης είναι σε θέση να αναγνωρίσει το λογότυπο ενός brand, αυτό μπορεί να του προκαλέσει αμέσως αίσθημα εμπιστοσύνης. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Coca Cola: βλέπετε το λογότυπο, γνωρίζετε αμέσως ότι αγοράζετε ένα ποιοτικό προϊόν.

Η διατήρηση της συνοχής στην εταιρική σας ταυτότητα είναι απαραίτητη επειδή ενισχύει την ταυτότητα του εμπορικού σας σήματος σε κάθε σημείο που σας συναντά ο πελάτης. Επομένως, είναι σημαντικό να εξετάσετε όλα τα σημεία επαφής, όπως οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, κ.λπ.), τα ενημερωτικά δελτία (Newsletter) και το Email Marketing, τα φυλλάδια πωλήσεων κ.λπ.

Εταιρική ταυτότητα μέσω της Reset Media.

Η Reset Media μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για να διασφαλίσει ότι όλα τα στοιχεία της εταιρικής σας ταυτότητας είναι συνεπή σε όλο το έντυπο όσο και ηλεκτρονικό marketing. Και όχι μόνο αυτό! Η Reset Media μπορεί να διασφαλίσει ότι όλες αυτές οι λειτουργίες υποστηρίζονται πλήρως από συστήματα ομαλής λειτουργίας ειδικά σχεδιασμένα για τη δική σας επιχείρηση.

Αριστείδης Αγραφιώτης
Marketing Manager
RESET MEDIA
www.resetmedia.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
1ο χλμ. Ε.Ο. Αγρινίου – Αντιρρίου
 
Διαβάστηκε 9845 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 20:29
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.