Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  10:18 πμ
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 12:00

Μερική έκλειψη Σελήνης το βράδυ Σαββάτου 28/10/23 - Αποτύπωση της Γης μας πάνω στη Σελήνη.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η Aστρονομική και Aστροφυσική Eταιρεία Δυτικής Ελλάδος φωτογράφισε τη μερική έκλειψη Σελήνης που έγινε το περασμένο Σάββατο 28-29/10/23. 
 
Κατά την φωτογράφιση ο Κίμων Παπαθανασόπουλος έλαβε διαδοχικές λήψεις, κατόπιν συνέθεσε τις φωτογραφίες με κοινό γνώμονα τη σκιά της Γης πάνω στη Σελήνη. 
 
Έτσι στη φωτογραφία βλέπουμε τισ διαδοχικές φάσεις της έκλειψης της Σεληνης και ταυτόχρονα βλέπουμε και τη Γη μας μέσω της σκιάς της πάνω στη Σελήνη.
Aναφέρεται πως ο Πυθαγόρας, παρατηρώντας τις κυρτές γραμμές της σκιάς της Γης πάνω στη σελήνη, κατά τη διάρκεια της έκλειψής της, συνεπέρανε ότι η Γη δεν μπορούσε να είναι ούτε επίπεδη ούτε κυλινδρική, παρά μόνο σφαιρική. Ο δε Αριστοτέλης, στο έργο του "Περί Ουρανού", αναφέρει ρητά ότι "αν η γη δεν ήταν σφαιρική, ούτε οι εκλείψεις της σελήνης θα είχαν τις διαμορφώσεις που παρουσιάζουν".
Διαβάστηκε 503 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 12:03
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.