Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  8:14 πμ
Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 17:38

Αναμορφώνεται ο κόμβος της Μακρυνείας – 186 αναπλάσεις εισόδων στην Δυτική Ελλάδα από την Περιφέρεια!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο κόμβος Συκιάς βρίσκεται σε οργασμό εργασιών το τελευταίο διάστημα στην είσοδο της Μακρυνείας στο Ζευγαράκι καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα αναπλάσεων σε εισόδους κομβικών χωριών και δημοτικών ενοτήτων. 

Είναι το πιο εμφανές σημείο αφού από εκεί περνάει η εθνική οδός για το Αγρίνιο, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλη σημασία το έργο αυτό και για την εικόνα του Δήμου συνολικά. Οι παρεμβάσεις μάλιστα θα είναι μεγάλες με πάρκινγκ, σύγχρονο φωτισμό, παγκάκια, πρόβλεψη για κινητικότητα των ΑμεΑ και μέρος για στάση στο συγκεκριμένο σημείο.

Όπως δήλωσε στη «Συνείδηση» ο Περιφερειάρχης Δ.Ε. Νεκτάριος Φαρμάκης «είναι ένα μέρος από τις 186 ανάλογες παρεμβάσεις που έχουμε σχεδιάσει στην Περιφέρεια. Στην Αιτωλοακαρνανία 74 τέτοιες αναπλάσει θα γίνουν και θα αλλάξουν την συνολική εικόνα των χωριών μας. Σε ό, τι αφορά το Αγρίνιο είναι συμβατές αναπλάσεις με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής και σε άλλους κόμβους στις εισόδους της πόλης και οι κινήσεις καλλωπισμού που θα κάνει ο δήμος στην συνέχεια θα κάνουν αυτά τα σημεία αληθινά ελκυστικά για τον επισκέπτη της περιοχής».

Η σειρά με την οποία θα γίνουν οι επόμενες αναπλάσεις γύρο από το Αγρίνιο είναι θέμα του εργολάβου αλλά είναι βέβαιο ότι ακολουθούν οι μεγάλες δημοτικές ενότητες της περιοχής.

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 314 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.