Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  5:26 μμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 18:48

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 115η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Ο "Κόσμος" μοιάζει με ένα δυσνότητο θεατρικό έργο χωρίς ορατή αρχή και τέλος, που διαθέτει όμως χιλιάδες ηθοποιούς και μια μεγαλειώδη σκηνική παρουσία.

- Η βαρύτητα είναι η πιό γνωστή και η πιό οικεία απο τις δυνάμεις της φύσης.

- Στην επιφάνεια της Σελήνης η βαρυτική έλξη είναι το ένα έκτο περίπου απο εκείνη που υφίσταται το ίδιο σωμα πάνω στη γή.

- Εκτός όμως απο τη βαρυτική δύναμη, οικεία στον άνθρωπο είναι και η ηλεκτρομαγνητική δύναμη.

- Η τρίτη δύναμη που επενεργεί στο σύμπαν είναι η ραδιενέργεια, που δεν απαντά σε κόσμους και φαινόμενα οικεία στην εμπειρία μας.

- Κάποιοι επιστήμονες ή φιλόσοφοι υποστηρίζουν ότι οι μαθηματικοί νόμοι είναι μόνο βολικές φιγούρες στο ανθρώπινο μυαλό και δεν απηχούν κάποιου είδους αντικειμενική πραγματικότητα.

- Είναι σαφές οτι η ζωή, τουλάχιστον όπως τη γνωρίζουμε, μπορεί να υπάρχει μόνο σε περιοχές του χωροχρόνου όπου οι τρείς διαστάσεις του χώρου και η μια του χρόνου δεν είναι έντονα καμπυλομένες. Μπορεί κάλλιστα να υπάρχουν άλλες περιοχές του σύμπαντος ή ακόμη και άλλα σύμπαντα, οτι και αν σημαίνει κάτι τέτοιο - όπου είναι έντονα καμπυλωμένες και τυλιγμένες όλες οι διαστάσεις ή όπου είναι  επίπεδες σχεδόν, περισσότερες απο τέσσερις διαστάσεις αλλά στις περιοχές εκείνες δεν θα υπάρχουν νήμονα όντα που να παρατηρούν το πλήθος των διαστάσεων του περιβάλλοντός τους.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 759 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 20:55
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!

Στην ίδια κατηγορία