Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  10:19 πμ
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 11:27

Τελευταίες «πινελιές» στο Πάρκο Αγρινίου: Τι απομένει για την παράδοση, μπήκε φύλαξη λόγω βανδαλισμών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία πρώτη «γεύση» μπόρεσαν να πάρουν το Σαββατοκύριακο που πέρασε οι Αγρινιώτες από το ανανεωμένο πάρκο της πόλης, η ανάπλαση του οποίου βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Οι πύλες του άνοιξαν για πρώτη φορά μετά από χρόνια και όσοι τις διάβηκαν, με προορισμό το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, είχαν την δυνατότητα να αντικρύσουν την σχεδόν τελική πρόοδο των εργασιών που «έτρεχαν» το προηγούμενο διάστημα.

Τα μονοπάτια του πάρκου έχουν ανακατασκευαστεί-διαμορφωθεί κατάλληλα, έχοντας επαρκή φωτισμό. Έχουν τοποθετηθεί νέα παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, έχει κατασκευαστεί νέα παιδική χαρά και κιόσκι έξω από το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης, έχουν γίνει δεντροφυτεύσεις. Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί σε κορμούς δέντρων που έπρεπε να κοπούν δεντρόσπιτα, για καλλωπιστικούς σκοπούς.

Αρκετά από τα έργα αλλάζουν άμεσα την εικόνα του πάρκου, ωστόσο στο τμήμα από τον ναό μέχρι το κηποθέατρο θα απαιτηθεί χρόνος ώστε οι δεντροφυτεύσεις που έγιναν να αλλάξουν το τοπίο.

Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα γίνουν οι τελευταίες εργασίες. Τα λεγόμενα «μαζέματα» σε σημεία όπου απαιτούνται μικροδιορθώσεις-επεμβάσεις, η τοποθέτηση των νέων εξωπορτών και φυσικά οι προτομές της οικογένειας Παπαστράτου.

Δρομολογείται -και θα ανακοινωθεί από την Δημοτική Αρχή- τελετή για το άνοιγμα του πάρκου, το οποίο θα επιδοθεί ξανά στην αγρινιώτικη κοινωνία, έστω και μετά από μία ήπια ανάπλαση.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι ήδη έχουν σημειωθεί από ασυνείδητους τα πρώτα φαινόμενα βανδαλισμών. Τόσο στα δεντρόσπιτα, όσο και στην παιδική χαρά. Πληροφορίες του agrinionews.gr αναφέρουν ότι ο Δήμος Αγρινίου έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με εταιρεία φύλαξης, η οποία και θα αναλάβει την εποπτεία του πάρκου κατά τις βραδινές ώρες.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 630 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.