Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:15 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 11:45

8 βιντεοταινίες των ’80s που δεν επιτρέπεται να μην έχεις δει

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν είσαι πάνω από 35 και δεν τις έχεις δει, τότε μπορείς να περάσεις μόνος σου έξω και να έρθεις αύριο με τον κηδεμόνα σου.

8 cult διαμάντια που πρέπει να δεις, για να καταλάβεις τι σημαίνει θρυλική ελληνική βιντεοταινία.

Ποιες ήταν οι 8 καλύτερες;

Για δείτε τη λίστα…


1) Γκαρσονιέρα για δέκα

Επίθεση… καλτίλας: οι 8 κορυφαίες ελληνικές βιντεοταινίες των 80s!

Όλα τα λεφτά είναι ο Χρόνης Εξαρχάκος και ειδικά η ανάκρισή του από τον Ηλία Λογοθέτη. Είναι ταινιάρα, που έχει τα πάντα. Από στριπτίζ Ισμήνης Καλέση μέχρι αδερφό Παύλου Μπακογιάννη και Αλέκο Ζαρταλούδη να πουλάει και να αγοράζει παλιά αντικείμενα στο Μοναστηράκι.

2) The Κόπανοι

Επίθεση… καλτίλας: οι 8 κορυφαίες ελληνικές βιντεοταινίες των 80s!

Είναι μία από τις λίγες ταινίες του ‘80, όπου ο Γιώργος Κωνσταντίνου ήταν πολύ καλός. Δεσπόζει, βέβαια, η Λίντα Γίγα, που τότε ήταν στα καλύτερά της, αλλά και ο Δημήτρης Βασματζής (ο Λαχτάρας) και ειδικά ο Μιχάλης Αρσένης, το «Κοράκι», που δεν άκουγε τίποτα.

Σταθερή αξία ο αρχοντικός Κώστας Παληός.

3) Ο ροζ γάτος

Επίθεση… καλτίλας: οι 8 κορυφαίες ελληνικές βιντεοταινίες των 80s!

Η πρώτη ταινία που ο κόσμος έμαθε την Βάνα Μπάρμπα. Και βέβαια την ίδια ώρα είναι μία από τις κορυφαίες ταινίες, στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει ο Σωτήρης Μουστάκας. Είναι έργο που δεν κάνει «κοιλιά», με τον Κώστα Μακέδο και τον Δημήτρη Φραγκιόγλου να είναι τα κερασάκια της τούρτας.

4) Βασικά Καλησπέρα σας

Επίθεση… καλτίλας: οι 8 κορυφαίες ελληνικές βιντεοταινίες των 80s!

Παραδοσιακή ταινία της ευλογημένης δεκαετίας του ‘80 με τον Στάθη Ψάλτη στα καλύτερά του. Και τι δεν έχει αυτό το έργο. Από Μιχάλη Μενιδιάτη μέχρι Θέμη Αδαμαντίδη (στα πρώτα του) και κορυφαίο Κώστα Μπακάλη σε ρόλο αστυνομικού. Και βεβαίως τον χορευτή Γιώργο Ρήγα, που παράλληλα ήταν καλός ηθοποιός (τουλάχιστον στο ρόλο που υπηρετούσε).

5) Μήτσος ο Ρεζίλης

Επίθεση… καλτίλας: οι 8 κορυφαίες ελληνικές βιντεοταινίες των 80s!

Η ταινία αυτή έχει πολλά κομμάτια να σταθείς. Όχι μόνο στο τρομερό παίξιμο του Μουστάκα, του Ρίζου και του Θάνου Παπαδόπουλου, αλλά στο φοβερό τρίο Αντζελα Δημητρίου, Πανταζής και Άγγελος Διονυσίου.

Βλέπεις επίσης πώς ήταν το ξενοδοχείο του Αστέρα στην Βουλιαγμένη εκείνη την εποχή, αλλά και την τρομερή Σπεράντζα Βρανά, μάγκισα και μόρτισσα, όπως ήταν και στην πραγματικότητα.

6) Καθένας με την τρέλα του

Επίθεση… καλτίλας: οι 8 κορυφαίες ελληνικές βιντεοταινίες των 80s!

Είναι η μία από τις δύο σπονδυλωτές ταινίες του Λαζαρίδη, που έκανε το 1980. Για μένα αυτή η ταινία, καθώς και η «Γεύση από Ελλάδα» είναι οι κορυφαίες της συγκεκριμένης δεκαετίας, καθώς εκτός των άλλων βλέπεις ξεκάθαρα όλα τα χαρακτηριστικά της εποχής. Από ντύσιμο μέχρι τις συνοικίες της Αττικής.

Το πιο ωραίο κομμάτι της ταινίας είναι με τον Γιώργο Πάντζα, που πάει στα μπουζούκια, και βλέπει τον Νίκο Παπαναστασίου να τον κοροϊδεύει και τον Πάνο Κορκοτά (σερβιτόρος) να του λέει διάφορα.

Επίσης, βλέπουμε να τραγουδάει ο Περικλής Περράκης, στη μοναδική ταινία που έχει εμφανιστεί.

7) Γεύση από Ελλάδα

Επίθεση… καλτίλας: οι 8 κορυφαίες ελληνικές βιντεοταινίες των 80s!

Πρόκειται για την άλλη σπουδαία ταινία της εποχής για τον Λαζαρίδη. Είναι σαν το «Καθένας με την τρέλα του». Σπονδυλωτή δηλαδή. Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα της ταινίας, εκεί, όπου μπορείς να δεις εκτός των άλλων διάφορες περιοχές και σημεία της Αθήνας.

Όπως τον ιππόδρομο από την ταράτσα του «Χανδρής», στο κομμάτι που παίζει ο Γιώργος Κωνσταντίνου με τον Ακη Αναγνώστου, την Ομόνοια προς το τέλος της ταινίας, κάποιες γειτονιές της Αθήνας (πιθανότατα Μπραχάμι και Παπάγου), εκεί όπου παίζει ο Σταύρος Παράβας, και άλλα πολλά.

8) Ποδόγυρος

Επίθεση… καλτίλας: οι 8 κορυφαίες ελληνικές βιντεοταινίες των 80s!

Και αυτή είναι μία πολύ καλή ταινία του Λαζαρίδη το 1980. Έχει πολύ ωραία μουσική σύνθεση από τον Ζακ Μεναχέμ, έχει τον σπουδαίο Λευτέρη Μυτιληναίο να τραγουδάει, έχει την Μάρα Θρασυβουλίδου στα καλύτερά της (εμφανισιακά μιλάμε) και γενικά έχει τουλάχιστον 10 πολύ καλούς ηθοποιούς να παίζουν μαζί.

Ο Δημήτρης Ιωακειμίδης τα «σπάει» στην σκηνή με την Στέλλα Μαυρίδου και το «Μανίτσα», ενώ και η συνύπαρξη του Ψάλτη με την Θρασυβουλίδου στα μπουζούκια είναι το κάτι άλλο.

Πηγή: Menshouse.gr

Διαβάστηκε 6228 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 22:24
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.