Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  10:17 πμ
Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 17:13

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού εορτάζει η Εκκλησία μας την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023. Στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ενοριακοί Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αγριλιάς Μεσολογγίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πενταλόφου Μεσολογγίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μεταξούλη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της Κυριακής στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Εμπεσού Βάλτου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τρίκλινου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Ευαγγέλου Φεγγούλη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερό Παρεκκλήσιο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Πάρκο Αγρινίου)

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σιλουανού Ψιλιά, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τσουκαλάδων Παραβόλας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Παύλος Ντανάς.

Διαβάστηκε 398 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.