Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:42 μμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 20:05

5 συμβουλές από τον Δαλάι Λάμα για να την παλέψουμε και φέτος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ασκήσεις ψυχραιμίας από τον πιο σεβάσμιο πνευματικό personal trainer του πλανήτη.

Ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ βρέθηκε καλεσμένος του Dr. Sanjay Cupta, στα πλατό της εκπομπή του στο CNN, προκειμένου να καθοδηγήσει τους Αμερικανούς με τις συμβουλές του εν όψει των δύσκολων ημερών που έρχονται με τον Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Τα καλά νέα είναι ότι ο Δαλάι Λάμα ήταν γενικά αισιόδοξος, τόσο για την Αμερική όσο και για τον υπόλοιπο πλανήτη. Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι ότι οι συμβουλές του μπορούν να λειτουργήσουν παντού και για όλους. Είναι κάτι σαν ευσύνοπτος οδηγός αυτοβοήθειας. Τον οποίο και κλέβουμε όντες σίγουροι ότι ο Δαλάι Λάμα δεν θα μας κρατήσει κακία, αφού το κάνουμε για καλό σκοπό. Στο κάτω – κάτω, όλοι χρειαζόμαστε λίγη καθοδήγηση.

Δείξε λίγη περισσότερη συμπόνοια. Στον εαυτό σου

Μην το παρακάνεις με την αυτοκριτική. Όπως μας καθησύχασε ο Δαλάι Λάμα: “Όποιος είναι ειλικρινής με τον εαυτό του, αγκαλιάζει εξίσου τα προτερήματα και τα ελαττώματά του. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να βρεις την ευτυχία, ασχέτως με το τι συμβαίνει γύρω σου”.

Κλείσε τα μάτια και σκέψου

Μη σκεφτείς πάλι τα της δουλειάς ή αυτά που διαβάζεις στις ειδήσεις. “Εστίασε στον εαυτό σου και στις εμπειρίες σου. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Κάθε φορά που ανακαλείς ένα συναίσθημα, η βάση αυτού του συναισθήματος φθίνει, γίνεται όλο και πιο ισχνή. Κάποια στιγμή, όσο αρνητικό κι αν είναι αυτό το συναίσθημα, θα το σβήσεις”. Ο Δαλάι Λάμα ξυπνάει καθημερινά στις τρεις τα ξημερώματα και διαλογίζεται για πέντε ώρες. Εσύ θα βελτιώσεις αρκετά πράγματα αν αφιερώσεις δέκα λεπτά από τη μέρα σου.

Γίνε καλός φίλος, βρες καλούς φίλους

Σύφωνα με τον Δαλάι Λάμα, τα συχνά ξεσπάσματα θυμού κάνουν κακό στην υγεία όσο και μια επίμονη ασθένεια. Η απάντηση στα έντονα αρνητικά συναισθήματα είναι η συμπόνοια. Η δική σου και η συμπόνοια των ανθρώπων που σε περιστοιχίζουν. “Όλοι χρειαζόμαστε έναν φίλο. Ο σημαντικότερος παράγοντας για να συσταθεί και να διατηρηθεί μια φιλία είναι η εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη, όπως και ο σεβασμός, επιστρέφονται. Αν εμπιστευθείς κάποιον, θα σε εμπιστευθεί κι εκείνος”.

Βοήθα

Όταν βοηθάς κάποιον, όταν προσφέρεις κάποια χρήσιμη υπηρεσία, “ανεβαίνει η αυτοεκτίμησή σου και κερδίζεις βαθμούς ευτυχίας”.

Θυμήσου ότι κάποτε υπήρξες παιδί

“Τα παιδιά δεν νοιάζονται για θρησκείες και ιθαγένειες. Δεν κοιτάνε φυλετικές καταβολές. Αυτή είναι η πρωτογενής, αγνή φύση του ανθρώπου. Η πρώτη ύλη μας είναι συμπονετική”.

Έτσι για την ιστορία, ο Δαλάι Λάμα έκλεισε την εκπομπή λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες συμβουλές απευθύνονται και στους ηγέτες του κόσμου. Ειδικά η τελευταία. Η πιο δύσκολα εφαρμόσιμη, δηλαδή.

oneman.gr

 

Διαβάστηκε 5507 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.