Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  8:20 μμ
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 00:55

Στο ΤΕΕ το «Αγρίνιο – Καρπενήσι» – Για πρώτη φορά στο Αγρίνιο οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για πρώτη φορά στο Αγρίνιο οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ. Στο ΤΕΕ  το «Αγρίνιο – Καρπενήσι» όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Στη σύσκεψη που θα γίνει υπό την παρουσία του Προέδρου του κεντρικού ΤΕΕ Γιώργου Στασινού θα τεθεί και το ζήτημα του δρόμου Αγρίνιο – Καρπενήσι

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Με πρωτοβουλία του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνεται το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ των περιφερειακών τμημάτων του ΤΕΕ. Η τετραήμερη διοργάνωση ξεκίνησε χθες, ενώ το Σάββατο είναι προγραμματισμένο θα διεξαχθεί ο ημιτελικός και ο τελικός του Πρωταθλήματος.

Στην διοργάνωση θα συμμετέχουν 6 ομάδες και περισσότερα από 100 άτομα. Εκτός από τους μηχανικούς του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας θα έρθουν στο Αγρίνιο για το Πρωτάθλημα μηχανικοί από το ΤΕΕ της Ανατολικής Κρήτης, του ΤΕΕ Ηπείρου, του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, της Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης αυτής που σκοπό έχει την εξωστρέφεια θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας  σύσκεψη των Προέδρων όλων των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ της χώρας, παρουσία του Προέδρου του κεντρικού ΤΕΕ Γιώργου Στασινού.

Στη σύσκεψη αυτή σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνου Μπλέτσα, ο οποίος μίλησε στη «Σ», εκτός από τα πολλά ζητήματα που απασχολούν τους μηχανικούς και τον κλάδο τους, θα τεθεί ως ζήτημα και ο δρόμος Αγρίνιο – Καρπενήσι, με σκοπό το θέμα να γίνει γνωστό πανελλήνιως στον κλάδο των μηχανικών.

Ο κ. Μπλέτσας μιλώντας στη «Σ», τόσο για την σύσκεψη όσο και για το Πρωτάθλημα τόνισε:

Στο ΤΕΕ  το «Αγρίνιο – Καρπενήσι» - Για πρώτη φορά στο Αγρίνιο οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ
Ο Λίνος Μπλέτσας

«Διοργανώνουμε για πρώτη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπάσκετ των περιφερειακών τμημάτων του ΤΕΕ στο Αγρίνιο. Θα συμμετέχουν 6 ομάδες και περισσότερα από 100 άτομα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε θεσμό τη διοργάνωση αυτή και να διοργανώνεται κάθε χρόνο είτε από το τμήμα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, είτε από άλλα περιφερειακά τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Με την ευκαιρία της αθλητικής διοργάνωσης θα γίνει και η καθιερωμένη σύσκεψη Προέδρων για πρώτη φορά στο Αγρίνιο. Η σύσκεψη των Προέδρων όλων των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ της χώρας είναι ένα άτυπο όργανο, το οποίο συγκαλείται κάθε χρόνο περίπου 5 με 6 φορές.

Συνήθως γίνεται στην Αθήνα, αλλά με αφορμή το Πρωτάθλημα θα γίνει στο Αγρίνιο η σύσκεψη, στην αίθουσα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου με την παρουσία του Προέδρου του κεντρικού ΤΕΕ Γιώργου Στασινού.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ανέκαθεν συζητούνται ζητήματα που άπτονται των επιμελητηριακών θεμάτων και των ζητημάτων των μηχανικών σε πανελλήνιο επίπεδο. Πέραν των εσωτερικών θεμάτων, σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, θα αναφερθούμε και θα συζητήσουμε ζητήματα που αφορούν την τρέχουσα επικαιρότητα, όπως λ.χ. πως προχωρούν τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια, ο πολεοδομικός σχεδιασμός, τα ηλεκτρονικά συστήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και πολλά άλλα ζητήματα.

Δεδομένης της ευκαιρίας που η σύσκεψη αυτή θα γίνει στην περιφέρειά μας, στο Αγρίνιο, θα συζητήσουμε διάφορα θέματα όπως πως να ενταχθούν οι διαπεριφερειακές ομάδες εργασίας που διαθέτουμε ήδη εμείς με το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι.

Θα μπορούσαν δηλαδή να αναπτυχθούν τέτοιες ομάδες εργασίας μεταξύ γειτονικών περιφερειακών τμημάτων του ΤΕΕ ή και όχι μόνο γειτονικών, προκειμένου να αναπτύξουμε διάφορα τοπικά ζητήματα.

Πανελλαδικά δεν είναι γνωστό το θέμα της δημιουργίας δρόμου μεταξύ Αγρινίου – Καρπενησίου, αλλά σε κεντρικό επίπεδο το Τεχνικό Επιμελητήριο το γνωρίζει. Μάλιστα έχουν γίνει σχετικές αναφορές σε προηγούμενες συσκέψεις. Όσον αφορά το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς στηρίζει απόλυτα την δημιουργία του έργου αυτού, όπως και το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, καθώς είναι θέμα κοινού συμφέροντος.

Τώρα θα τεθεί το θέμα του δρόμου Αγρίνιο – Καρπενήσι σε πανελλήνιο επίπεδο, όπως και άλλα ζητήματα που είναι χρήσιμο να γνωρίζουν όλοι οι Πρόεδροι των περιφερειακών τμημάτων του ΤΕΕ, διότι θα μπορέσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις για αντίστοιχες υποθέσεις, που πραγματεύτηκε ο κάθε Πρόεδρος στη δική του περιοχή.

Ζητήματα όπως πως χειρίστηκαν την υλοποίηση οδικών υποδομών και πολλών άλλων υποδομών σε άλλες περιοχές όπως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία κλπ. Ανταλλάσσοντας απόψεις θα μάθουμε καλύτερα πως θα διαχωριζόμαστε ζητήματα που έχουν ανακύψει και σε άλλες περιοχές. Μέσα από τη συζήτηση τέτοιου είδους θεμάτων πιστεύω πως θα καταλήξουμε σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Στο πλαίσιο της εξωστρεφούς αυτής δράσης του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, της διοργάνωσης του Πρωταθλήματος Μπάσκετ, θα έρθει πολύς κόσμος στο Αγρίνιο, θα δημιουργηθεί μια θετική κατάσταση και πιστεύω πως κάθε φορέας θα πρέπει να συνεισφέρει με τον τρόπο του στην ανάπτυξη του τόπου μας. Αυτό είναι κάτι που το ΤΕΕ το κάνει πράξη, ότι λέμε στη συνέχεια πραγματοποιείται κάποια δράση, η οποία κινείται προς την κατεύθυνση όλων όσων έχουμε πει».

Η διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Περιφερειακών Τμημάτων ΤΕΕ θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς θα ενισχυθεί οικονομικά ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Στο ΤΕΕ  το «Αγρίνιο – Καρπενήσι» - Για πρώτη φορά στο Αγρίνιο οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ

Στο ΤΕΕ  το «Αγρίνιο – Καρπενήσι» - Για πρώτη φορά στο Αγρίνιο οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 517 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.