Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  8:23 μμ
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 19:27

Με μεγάλη συμμετοχή φορέων, συλλόγων και απλών πολιτών, η δράση “Pink the City” στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε για 4η  συνεχόμενη χρονιά στην Πλατεία Δημοκρατίας με μεγάλη συμμετοχή φορέων, συλλόγων και απλών πολιτών, η δράση “Pink the City”.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου, η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας».

Ο Σύλλογος «Άθλος και Κίνηση» δημιούργησε μια ζεστή ατμόσφαιρα με χορό και μουσική ενώ οι συμμετέχοντες,  φορώντας ροζ μπλουζάκια και με το συμβολικό περίπατο, άφησαν  ροζ μπαλόνια στον ουρανό,  στέλνοντας το  μήνυμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

H Αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Μπόκα δήλωσε ότι η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, με αφορμή τoν μήνα Οκτώβρη, που είναι αφιερωμένος στην πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον Καρκίνο του Μαστού, πραγματοποιεί κάθε χρόνο ένα σύνολο δράσεων   με σκοπό την ευαισθητοποίηση   έτσι ώστε συντονισμένα να πληροφορηθεί κάθε γυναίκα της περιοχής, για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου και να ενθαρρυνθεί σε τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Η παρότρυνση των γυναικών για τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο και η σύνδεσή τους με τις δομές υγείας, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη νίκη του καρκίνου στις γυναίκες.

Δεν ξεχνάμε: ”Μαζί πιο δυνατοί!”

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 
ΜΠΟΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
Διαβάστηκε 67 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 19:37
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.