Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  6:17 μμ
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 19:12

ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Λύρου-Καραπάνου: «Η σπίλωση εργαζομένων-συνδικαλιστών μέρος σχεδίου για να μην αποκαλυφθεί το πώς υποβάθμισαν το Μεσολόγγι»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ως «αήθη» την επίθεση των πρώην δημάρχων του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Λύρου και Καραπάνου, σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι δύο πρώην Δήμαρχοι επιτέθηκαν φραστικά σε εργαζόμενους και έκαναν προσωπική επίθεση στον Πρόεδρο και στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η σπίλωση και η απαξίωση των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους φαίνεται πώς είναι μέρος του σχεδίου των κ.κ. Λύρου και Καραπάνου, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί το πώς κατάφεραν να υποβαθμίσουν την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου», υπογραμμίζει.

Αναλυτικά:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αήθη επίθεση που εξαπέλυσαν οι πρώην Δήμαρχοι της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ.κ. Λύρος και Καραπάνος εναντίον των εργαζομένων του Δήμου και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων με συκοφαντίες και χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου που θίγουν πρόσωπα και συνειδήσεις.

Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή και αίσχος, δύο πρώην τοπικοί… άρχοντες, που καταδικάστηκαν από την Τοπική Κοινωνία για την ανεπάρκεια, την αδιαφορία και την αναποτελεσματικότητα τους κατά την διάρκεια της θητείας τους να προσπαθούν ακόμη και σήμερα να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους κάνοντας «βρώμικη» επίθεση στους εργαζόμενους και την Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου,  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι δύο πρώην Δήμαρχοι επιτέθηκαν φραστικά σε εργαζόμενους και έκαναν προσωπική επίθεση στον Πρόεδρο και στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να αμφισβητήσουν ακόμη και την νομιμότητα της εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Η σπίλωση και η απαξίωση των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους φαίνεται πώς είναι μέρος του σχεδίου των κ.κ. Λύρου και Καραπάνου, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί το πώς κατάφεραν να υποβαθμίσουν την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου με όσα έκαναν και όσα δεν έκαναν κατά την διάρκεια της θητείας τους… Η σύμπνοια τους δε κατά των εργαζομένων, με στοχευμένα αρνητικά δημοσιεύματα και επιθέσεις παρατρεχάμενών τους δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερα και σοβαρότερα ερωτήματα.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή της στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου (το οποίο έχει κάνει προ διμήνου μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον έναν εκ των δύο πρώην Δημάρχων) και επισημαίνει πως οι εργαζόμενοι ούτε τρομοκρατούνται, ούτε εκβιάζονται, ούτε εκφοβίζονται. Θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες πέρα και μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικές επιδιώξεις στις οποίες άλλοι θέλουν να τους εμπλέξουν».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 47 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.