Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  6:17 μμ
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 19:14

Μεσολόγγι: Eνδιαφέρον σεμινάριο για τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Μεσολόγγι πραγματοποιήθηκε, το διήμερο Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Οκτωβρίου, με επιτυχία το 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα τα «Εργαλεία Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία» και με εισηγητή τον κ. Χριστόφορο Καραχρήστο, M.Sc. Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας «Διάπλαση» και στόχος του ήταν η εκπαίδευση εκπαιδευτικών και επαγγελματιών του τομέα της εκπαίδευσης στη χρήση και εφαρμογή των εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεωρητικές και πρακτικές παρουσιάσεις, καθώς και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια όπου εφάρμοσαν τα εργαλεία σε πραγματικά σενάρια.

Η πρακτική άσκηση αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς οι συμμετέχοντες απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις για τη δημιουργία και την αξιοποίηση εκπαιδευτικού περιεχομένου μέσω της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης.

Σημαντικός ομιλητής ο κ. Καραχρήστος, μοιράστηκε τις γνώσεις και τις εμπειρίες του σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει αυτή η τεχνολογία.

Η διοργάνωση του σεμιναρίου αποτελεί μια πρωτοβουλία της “Διάπλασης” που στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας και της εξειδίκευσης στον τομέα της εκπαίδευσης, επισημαίνοντας τη σημασία της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στα σύγχρονα εκπαιδευτικά μοντέλα.

«Ελπίζουμε το σεμινάριο αυτό να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς εκπαιδευτικών δράσεων που θα συνεχιστούν στο μέλλον, προσφέροντας νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και μάθηση. Μάλιστα, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος, θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από επόμενα σεμινάρια τα οποία οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 67 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.