Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  4:28 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 15:39

Προγράμματα για 933.000 εργαζόμενους και ανέργους στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προγράμματα για την κατάρτιση 933.000 εργαζομένων και ανέργων στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα του Διεθνούς Συνέεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εργασίας, η εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου και η εξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο, καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την στροφή στην “πράσινη” ηλεκτρική ενέργεια και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, συνολικότερα.

Τα τέσσερα προγράμματα που προωθεί η κυβέρνηση, αφορούν σε:

-Κατάρτιση 700.000 εργαζομένων μέσω του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, στις ψηφιακές και στις πράσινες δεξιότητες.
-Κατάρτιση 80.000 ανέργων, μέσω της ΔΥΠΑ, σε δεξιότητες όπου οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού, η ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων και η πράσινη επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα, βρίσκεται σε εξέλιξη.
-Επανακατάρτιση και αναβάθμιση δεξιοτήτων για 150.000 εργαζόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Πρόγραμμα Επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, πρώην εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, το οποίο περιλαμβάνει δράσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων ηλικίας 18-29 ετών, καθώς και κατάρτισης – πιστοποίησης νέων δεξιοτήτων 3.000 ανέργων.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 301 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία