Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  12:11 μμ
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 14:55

Κραυγή αγωνίας από του συνταξιούχους – Συγκέντρωση στο Αγρίνιο με συμμετοχή από ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία (εικόνες – video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θέμα επιβίωσης αν δεν υπάρξουν άμεσα γενναίες αυξήσεις τίθεται για τους συνταξιούχους και στην Αιτωλοακαρνανία που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης (13.10.22) στο Αγρίνιο.

Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Δημοκρατίας τόνισαν ότι ζουν με “ψίχουλα” και ζήτησαν να γίνουν τα αυτονόητα ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που απορρέουν από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα, κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ από 384 που είναι σήμερα, άμεση έκδοση των συντάξεων, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ, ζήτησαν οι συνταξιούχοι.

Τις θέσεις του διατύπωσαν σε σύντομες ομιλίες του ο Γιώργος Τσούλης, πρόεδρος Σωματείου ΟΑΕΕ Αγρινίου και Περιχώρων, ο Κώστας Κουκόπουλος, πρόεδρος Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων, ο Δημήτρης Τσούνης, πρόεδρος Συνδέσμου Απόστρατων σωμάτων ασφαλείας Αγρινίου, ο Κώστας Στραβοδήμος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ταμείου Εμπόρων Αιτωλοακαρνανίας,  ο Δημήτρης Αρσένης, πρόεδρος συνταξιούχων σωματείου Ακαρνανίας ΟΑΕΕ, ο Νίκος Κασαβέτης, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσολογγίου, και ο Κώστας Παπακωνσταντίνου μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Δημητρούλης που καυτηρίασε τη διαχρονική στάση των κυβερνήσεων απέναντι στους συνταξιούχους.

Στα αιτήματα των συνταξιούχωβ οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου περιλαμβάνονται και τα εξής:

● Να αποδοθούν τα πληρωμένα δώρα μας, τα αναδρομικά του 11μηνου δίχως προαπαιτούμενα, το 0,5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση.

● Πλήρη ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.

● Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και στα Κέντρα Υγείας του Νομού. Να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει .Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

● Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

● Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

● Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες από τους συνταξιούχους συνδρομές, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

● Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και κάθε ανάμειξη στο αιματοκύλισμα των λαών.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 298 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News