Πέμπτη, 20η Ιουνίου 2024  9:01 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 20:06

Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας από τις απειλές στο διαδίκτυο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όλοι απολαμβάνουμε το browsing στο Διαδίκτυο, είτε αναζητάμε πληροφορίες πάνω σε κάτι που δουλεύουμε είτε απλά επικοινωνούμε με τους φίλους μας.

Ο διαδικτυακός κόσμος μας δίνει πρόσβαση σε τεράστιο όγκο πληροφοριών και υπηρεσιών, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι υπάρχει περιεχόμενο που είναι ακατάλληλο για τα παιδιά.

Κι επειδή δεν είναι δυνατόν, να είστε πάντα δίπλα στο παιδί όταν παίζει στο tablet ή ψάχνει πληροφορίες για την εργασία του στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο γονικός έλεγχος μπορεί να γίνει ο άγρυπνος… «σύμμαχός» σας για την πιο ασφαλή πλοήγηση του παιδιού στο διαδίκτυο.

Τι είναι ο γονικός έλεγχος

Ο γονικός έλεγχος σας επιτρέπει να αποκλείετε ή να φιλτράρετε ενοχλητικό ή ακατάλληλο περιεχόμενο. Λειτουργεί μέσω του Wi-Fi, στο τηλεφωνικό δίκτυο, σε μεμονωμένες εφαρμογές και συσκευές, όπως το κινητό.

Ο γονικός έλεγχος μπορεί να σας βοηθήσει:

Να προγραμματίσετε ποια ώρα της ημέρας μπορεί το παιδί να συνδεθεί στο διαδίκτυο στο laptop αλλά και για πόσο χρόνο θα διαρκέσει το browsing.

Να δημιουργήστε φίλτρα περιεχομένου για να αποκλείσετε εφαρμογές που μπορεί να έχουν ακατάλληλο περιεχόμενο.

Να διαχειριστείτε το περιεχόμενο που μπορούν να δουν διάφορα μέλη της οικογένειας.

Πώς θα τον εγκαταστήσετε στον υπολογιστή

Αν χρησιμοποιείτε Microsoft, μπορείτε να επωφεληθείτε από το Microsoft Family Safety. Για να το εγκαταστήσετε θα χρειαστείτε ένα λογαριασμό στην Microsoft και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Επιλέξτε τις Ρυθμίσεις από το μενού της Έναρξης.

Επιλέξτε την ενότητα Λογαριασμοί.

Από το αριστερό πάνελ, κάνετε κλικ Οικογένεια και άλλοι χρήστες.

Επιλέξτε Προσθήκη μέλους οικογένειας αν το παιδί δεν έχει ξεχωριστό λογαριασμό στη συσκευή.

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο λογαριασμού.

Επιλέξτε Προσθήκη παιδιού και στη συνέχεια Το άτομο που θέλω να προσθέσω δεν έχει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν έχει, τότε πληκτρολογείτε τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παιδιού.

Συμπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία στην Δημιουργία Λογαριασμού.

Επιλέγετε Επόμενο και Επιβεβαίωση, αφού ελέγξετε την εγκυρότητα των στοιχείων.

Διαβάζετε τις πληροφορίες που εμφανίζονται και πατάτε Κλείσιμο.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε

Ο γονικός έλεγχος είναι ένα εργαλείο που θα διατηρήσει τα παιδιά ασφαλή στο διαδίκτυο. Μερικές ακόμα συμβουλές περιλαμβάνουν:

Μιλήστε στο παιδί και εξηγήστε του γιατί ορίσατε τον γονικό έλεγχο. Δώστε του να καταλάβει ότι το κάνετε για την ασφάλειά του και όχι γιατί θέλετε να του αποκρύψετε κάτι.

Ορίστε καλούς, ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης όπου μπορείτε. Σε ορισμένους γονικούς ελέγχους μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης που αποτρέπει την αλλαγή ρυθμίσεων και λειτουργιών.

Η ηλικία είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, οι περιορισμοί και οι έλεγχοι που χρησιμοποιείτε θα αλλάξουν, αλλά μόνο με ρυθμό που είναι κατάλληλος για το παιδί σας.

pronews.gr

Διαβάστηκε 820 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.