Πέμπτη, 4η Ιουλίου 2024  12:33 μμ
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 11:41

Διχοτόμηση Μητρόπολης: «θετικό ότι δύο από τους κυβερνητικούς βουλευτές τοποθετήθηκαν», λέει ο δήμαρχος Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Είναι πολύ θετικό ότι δύο από τους κυβερνητικούς βουλευτές τοποθετήθηκαν. Έδειξαν έμπρακτα ότι αφουγκράστηκαν τη θέληση της Ιεραρχίας αλλά και της κοινωνίας μας».

Η ανωτέρω φράση ανήκει στον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου αναφορικά με τις εξελίξεις στο εκκλησιαστικό ζήτημα που απασχολεί τους τελευταίους μήνες την Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα την επιθυμία την Εκκλησίας να προβεί σε διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο δήμαρχος Αγρινίου έχει κατά διαστήματα κατακεραυνώσει τους πολιτικούς παράγοντες που θέτουν προσκόμματα στο να υλοποιηθεί η βούληση της εκκλησίας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αιτωλοακαρνάνων.

Την ξεκάθαρη θέση που έλαβε ο Σπήλιος Λιβανός υπέρ των εισηγήσεων της Ιεραρχίας ακολούθησε επιστολή με αντίστοιχη θέση του Μάριου Σαλμά στον Αρχιεπίσκοπο.

Οι τοποθετήσεις των δυο-εκ των τριών της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία- βουλευτών προκάλεσαν ικανοποίηση στη δημοτική αρχή Αγρινίου με τον Γιώργο Παπαναστασίου να προσθέτει, μιλώντας στο agrinionews.gr , τα εξής:

«Το έχω ξαναπεί, δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς να πάει κόντρα στην θέληση της Ιεραρχίας. Να προχωρήσει η Διχοτόμηση της Μητρόπολης. Και να προχωρήσει όχι μόνο γιατί είναι η θέληση της ίδιας της κοινωνίας αλλά γιατί είναι και μία εξέλιξη που συμβαδίζει, επιτέλους, με τον διοικητικό χάρτη της χώρας και με την διάκριση των Δήμων».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 267 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News