Πέμπτη, 4η Ιουλίου 2024  9:41 πμ
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 19:04

Αδειοδοτείται και ξεκινά το καταφύγιο για τα αδέσποτα στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Υπό διερεύνηση η επίθεση σκύλου στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου

Υπό διερεύνηση βρίσκεται το περιστατικό που σημειώθηκε πρόσφατα στο Αγρίνιο, όταν ένα αδέσποτο κατά τα φαινόμενα σκυλί επιτέθηκε στην κεντρική πλατεία σε ένα τρίχρονο αγόρι, τραυματίζοντάς το στο αυτί. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αγρινίου Π. Μαρνέζο, διερευνάται αν το σκυλί ήταν δεσποζόμενο ή όχι. Το θέμα ετέθη στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου από τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Στ. Κάμμενος και έγινε η αφορμή για μια ευρύτερη συζήτηση για το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων.

«Έπεσαν» πρόστιμα σε δεσποζόμενα μη τσιπαρισμένα

Ο Δήμος Αγρινίου έχει επιχορηγηθεί από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» με 700.000 ευρώ για τη δημιουργία καταφυγίου 40 θέσεων για τα αδέσποτα και σύντομα το έργο θα δημοπρατηθεί καθώς βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αδειοδότησής του. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Π. Μαρνέζο, ο Δήμος Αγρινίου θα προμηθευτεί και αυτοκίνητο περισυλλογής, ενώ ήδη τις υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου συνδράμει και η Δημοτική Αστυνομία στους ελέγχους για τα δεσποζόμενα ζώα, που πρέπει βάσει νόμου να είναι τσιπαρισμένα. Όπως ενημέρωσε το Σώμα ο Π. Μαρνέζος ήδη έχουν «πέσει» και πρώτα πρόστιμα για όσους δεν έχουν συμμορφωθεί με το νόμο και δεν έχουν τσιπάρει τα ζώα τους.

300.000 ευρώ από το Δήμο, ψίχουλα από το Κράτος

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής πάντως γίνεται λόγος για πολλές προσπάθειες και πολλά χρήματα που έχει δαπανήσει ο Δήμος Αγρινίου για τη διαχείριση των αδέσποτων, χωρίς την ανάλογη στήριξη από την Πολιτεία. Όπως ανέφεραν ο Π. Μαρνέζος, αλλά και ο προκάτοχός του Γ. Φαρμάκης, ο Δήμος Αγρινίου έχει δαπανήσει σχεδόν 300.000 ευρώ από το 2014 μέχρι σήμερα, για ιατρική περίθαλψη των αδέσποτων, τροφές, στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις κτλ, παίρνοντας από το Κράτος επιχορηγήσεις «αστείες» (μερικές χιλιάδες ευρώ που μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού) σε σχέση με το βάρος της αρμοδιότητας που μεταβιβάστηκε στους Δήμους.

«Ένα ατυχές συμβάν, που μας λυπεί όλους, δεν πρέπει να αμαυρώνει την προσπάθεια που γίνεται» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Φαρμάκης θυμίζοντας ότι οι Δήμοι βρέθηκαν να έχουν αυτή την αρμοδιότητα όχι μόνο χωρίς χρήματα και εξοπλισμό, αλλά και χωρίς προσωπικό.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 515 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News