Τρίτη, 25η Ιουνίου 2024  5:38 πμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 20:51

Αγρίνιο: Αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων από αγχολυτικά και ηρεμιστικά φάρμακα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι φαρμακοποιοί ανά την Ελλάδα, αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία λόγω της έλλειψης σε αγχολυτικά και ηρεμιστικά φάρμακα από την αγορά! Το πιο διαδεδομένο αγχολυτικό στην Ελλάδα, το Xanan, βρίσκεται σε μεγάλη έλλειψη γεγονός που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Ο γνωστός φαρμακοποιός του Αγρινίου Ανδρέας Σκαρτάρης με ανάρτησή του δίνει όλη τη διάσταση του θέματος, καθώς όπως χαρακτηριστικά τονίζει “είναι ένα θέμα υγείας που αφορά πολλούς ανθρώπους “. 

Η ανάρτηση του κ. Σκαρτσάρη: 

“Η πανδημία ήταν η ευκαιρία μας να δούμε πράγματα που είχαμε ξεχάσει δηλ. ποσο σημαντική είναι η υγεία μας και πόσο η ζωή του διπλανού μας, μας αφορά και μας επηρεάζει. Έτσι θα έπρεπε να θωρακίσουμε τις μονάδες υγείας ,να στηρίξουμε την έρευνα αλλά και τις χώρες που δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες για σωστή υγειονομική περίθαλψη (και όχι μόνο). Το τι έγινε μέχρι τώρα το ξέρουμε, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή όμως στη χώρα μας παρατηρώ, μέσα από τον χώρο του φαρμακείου μου και το εξής φαινόμενο.

Οι ελλείψεις στα φάρμακα πολλαπλασιάστηκαν (κυρίως τα πιο φθηνά-άλλη κουβέντα αυτή) και τον τελευταίο καιρό έχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ελλείψεις σε αγχολυτικά και ηρεμιστικά φάρμακα τύπου Xanax. Όταν έχεις έναν ασθενή απέναντι σου που χρειάζεται τέτοια φάρμακα, η ιδέα και μόνο ότι μπορεί να μην τα βρει, μπορεί να του προκαλέσει μεγάλη ανασφάλεια με απρόβλεπτες συνέπειες.

Στον ίδιο αλλά και στην κοινότητα, μέσω κάποιας αντίδρασης του. Από την πλευρά μας σε καθημερινή βάση όλοι οι συνάδελφοι κυριολεκτικά παρακαλάμε για ένα κουτί φάρμακο, για να εξυπηρετήσουμε, να ηρεμήσουμε, να ανακουφίσουμε τους ασθενείς μας. Δεν αρκεί όμως και ο αγώνας είναι άνισος.

Θεωρώ ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας και κανείς αυτή τη στιγμή δεν μας εγγυάται αν και ποτε μπορεί η κατάσταση να ομαλοποιηθεί. Και μπροστά μας έχουμε Αύγουστο και κλειστές εταιρείες.

Πιστεύω ότι πρέπει να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν οι σχετικοί σύλλογοι (ιατρικός-φαρμακευτικός κ.α.) η πολιτική ηγεσία του τόπου μας (για να το επικοινωνήσει σε κεντρικό επίπεδο) αλλά και τα ΜΜΕ γιατί είναι ένα θέμα υγείας που αφορά πολλούς ανθρώπους και μπορεί να επηρεάσει την ομαλή λειτουργία της κοινότητας. Άμεσα.

Αγρίνιο: Αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων από αγχολυτικά και ηρεμιστικά φάρμακα

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 496 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News