Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  6:46 μμ
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024 23:20

Ζούμε στην τύφλα μας (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ζούμε στην τύφλα μας. Είμαστε τυφλοί, αλλά δεν το ξέρουμε ή δεν θέλουμε να το κατανοήσουμε. Ζούμε μέσα στο σκοτάδι και όχι στο φως όπως έζησαν οι άγιοι οι οποίοι έβλεπαν με τα νοητά μάτια της ψυχής και της καρδιάς και μάλιστα έβλεπαν πολύ καλύτερα και πολλά περισσότερα από αυτά που βλέπουμε σήμερα εμείς.

Είναι γεγονός πως στη σημερινή εποχή και με όλα αυτά που σκοτίζουν το νου, την καρδιά και γενικά τη ζωή του ανθρώπου, λίγοι άνθρωποι βλέπουν. Το άσχημο είναι πως έχουμε την εντύπωση ότι βλέπουμε εμείς καλά και οι άλλοι είναι αυτοί που δεν βλέπουν. Το χειρότερο είναι πως όταν βλέπουμε ανθρώπους που λένε ή ακούνε ή βλέπουν κάτι σωστό, τότε οι υπόλοιποι τον θεωρούμε οπισθοδρομικό ή ανώμαλο ή άνθρωπο του μεσαίωνα.

Η τύφλα μας και η αναισθησία μας δεν μας αφήνει να δούμε το σωστό κριτήριο για τον εαυτό μας. Τα σωστά τα θεωρούμε παράλογα και προσπαθούμε την τυφλότητά μας να την προωθήσουμε ως μια φυσιολογική κατάσταση.


--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 174 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News