Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  6:46 μμ
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024 21:57

Με μουσική εκδήλωση το ΕΝΝΕΓΥΛ Αγρινίου έστειλε μήνυμα: Ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην πολιτιστική ζωή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωσε διοργάνωσε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο  (ΕΝΝΕΓΥΛ) Αγρινίου στο πλαίσιο των δράσεων της εκπαιδευτικής κοινότητάς του, που έχουν ως στόχο να αναδείξουν ότι ο πολιτισμός διαθέτει τον αντίκτυπο στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, της αποφυγής αποκλεισμών, του διαλόγου και της αμοιβαίας κατανόησης.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

Ο ρόλος του στην ενδυνάμωση των ανθρώπων μέσα από την πολιτιστική συμμετοχή και δημιουργία δεν μπορεί να υποεκτιμηθεί.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικός και αφορά όλες τις κοινωνικοοικονομικές και τις ηλικιακές ομάδες, τους νέους τους ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία και άτομα με λιγότερες ευκαιρίες.

Διασφαλίζουμε με δράσεις την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην πολιτιστική ζωή.

Καθώς πιστεύουμε ότι η σημασία της συμμετοχής τους στον πολιτισμό είναι καταλυτική, όχι μόνο για τα ίδια τα άτομα με αναπηρία ως μοχλός ατομικής εξέλιξης και κοινωνικής ένταξης, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας ως παράγοντας που προσδιορίζει την ποιότητα της δημοκρατίας, την κοινωνική συνοχή και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σκοπός μας οι καλύτερες συνθήκες και στόχος μας ένα Νέο κτίριο μέσα στο κέντρο της πόλης, για πιο εύκολες προσβάσεις, με τις καλύτερες προδιαγραφές για τα παιδιά μας!

Ευχαριστούμε θερμά για την συναυλία:

Όσους παρευρέθηκαν, το ΚΔΑΠΜΕΑ ” Χαρά τής Ζωής”, το μουσικό συγκρότημα “Συνεπιβάτες”.

Τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Καλλίνικο Καζαντζή

Τον δήμο για την παραχώρηση του χώρου και από την δημοτική αρχή τον κ. Σκαρτσάρη Ανδρέα, τον κ. Κιτσοπάνο Κωνσταντίνο.

Τον κ. Σταυροπουλο Λάμπρο Παγάκια super market Praxis, τον κ. Σαραγκανιδα Πυροτεχνήματα Ο.Ε, τον κ. Αυφαντοπουλο για τα παραχώρηση καθισμάτων.

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΝΝΕΓΥΛ Αγρινίου, εύχεται υγεία σε όλους κ την στήριξη σας σε αυτή την προσπάθεια πού γίνεται , σας ευχαριστούμε πολύ!

Καλό Καλοκαίρι!

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 201 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024 22:02
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News