Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  5:16 πμ
Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 00:43

Ανάπλαση Πάρκου: Ξεκίνησε η διαμόρφωση των μονοπατιών (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανάπλαση Πάρκου: Ξεκίνησε η διαμόρφωση των μονοπατιών, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία αναφέρει πως «τρέχουν» βάσει χρονοδιαγράμματος οι εργασίες της ανάπλασης του Πάρκου

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη το Παπαστράτειο Πάρκο Αγρινίου σιγά – σιγά αρχίζει και παίρνει «μορφή», αποκτώντας τις προδιαγραφές που θα το μετατρέψουν και σε πόλο έλξης για τους Αγρινιώτες κάθε ηλικίας και θα του δώσουν την παλιά αίγλη.

Το Πάρκο ανέκαθεν ήταν σημείο αναφοράς για τις παλιότερες γενιές. Η συγκέντρωση νέων, αλλά και κάθε ηλικίας ατόμων, στο Πάρκο κατά την διάρκεια του lockdown απέδειξε πως αυτό παραμένει βαθιά στη συνείδηση των πολιτών της πόλης.

Συνεπώς, απομένει μόνο να γίνει η αποκατάστασή του, ώστε το Αγρίνιο και πάλι να αποκτήσει ένα πνεύμονα πρασίνου στην «καρδιά» της πόλης που θα είναι σημείο αναφοράς για τις Αγρινιώτισσες και τους Αγρινιώτες.

Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η κοπή των γέρικων δένδρων, το κλάδεμα των υπόλοιπων και η απομάκρυνση των προϊόντων κοπής. Ιδιαίτερης βαρύτητας και σημασίας ήταν η συμβολή των ειδικών για τον τρόπο και την έκταση του κλαδέματος ανά είδος δέντρου!

Ολοκληρώθηκε επίσης η εκσκαφή και η τοποθέτηση των υποδομών ηλεκτροφωτισμού και στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της πρώτης εκ των δύο στρώσεων οδοστρωσίας, του υλικού δηλαδή που θα υπάρχει σε όλους τους διαδρόμους του Πάρκου, το οποίο θα είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον και το πλέον κατάλληλο για τους περιπατητές και τους αθλητές που τρέχουν στο πάρκο.

Στο συγκεκριμένο τμήμα του Πάρκου, αυτό με τα δένδρα, θα ακολουθήσει, σύμφωνα με τη μελέτη, η τοποθέτηση εκατέρωθεν των διαδρόμων η φυσική πέτρα και τα στραγγιστήρια, η επόμενη στρώση οδοστρωσίας, η τοποθέτηση ιστών οδοφωτισμού, όπως επίσης και άλλου είδους εργασίες, που είναι συμβατές στην πλάνο της ήπιας ανάπλασης του πάρκου, η οποία θα διατηρήσει τα φυσικά στοιχεία.

Στο ανοικτό (δυτικό) τμήμα ολοκληρώθηκε η κατασκευή της υποδομής αποχέτευσης όμβριων υδάτων και η διαμόρφωση του χώρου των παιδικών χαρών. Θα ακολουθήσει η προετοιμασία για την αρχιτεκτονική διαμόρφωση, όπως επίσης και τη φύτευση του τμήματος.

Στο τμήμα αυτό ειδικότερα θα τοποθετηθούν 160 νέα δένδρα, 6.500 θάμνοι, 40 αναρριχόμενα φυτά, ποώδη – αγροστώδη – πολυετή, όπως επίσης και 6.250 ετήσια φυτά!

Στοιχείο που διαθέτει ιδιαίτερη αξία είναι η καθημερινή παρουσία των επιβλεπόντων του έργου από τον Δήμο Αγρινίου και υπαλλήλων του Δασαρχείου Αγρινίου, οι οποίοι επέβλεπαν και επιβλέπουν, καθοδηγούν και θα καθοδηγούν την εφαρμογή όσων προβλέπονται από την μελέτη για τις αντίστοιχες εργασίες.

Να υπενθυμίσουμε πως η υπογραφή της σύμβασης για τις εργασίες στο πάρκο έγινε στις 26/01/22 και η προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών είναι ένας χρόνος, ενώ ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 2.191.371,26 €.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το έργο της ανάπλασης του Πάρκου θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2023.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 506 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News