Τετάρτη, 3η Ιουλίου 2024  6:31 μμ
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 20:03

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Μεσολογγίου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» Μεσολογγίου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας πραγματοποιήθηκαν οι ανώτερες και ανώτατες εξετάσεις για την απόδοση πτυχίων και διπλωμάτων Βυζαντινής Μουσικής.

 Η Επιτροπή που ορίσθηκε με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, αποτελούνταν από τους μουσικοδιδασκάλους Πρωτοπρ. Χρήστο Μουσελίμη, κ. Γεώργιο Κωνσταντίνου, κ. Λεωνίδα Σκιαδά και κ. Κωνσταντίνο Λανάρα. Πρόεδρος για μεν τις πτυχιακές εξετάσεις ήταν ο μουσικοδιδάσκαλος της Σχολής, Πρωτοπρ.  Νικόλαος Σταμάτης, για δε τις διπλωματικές εξετάσεις ο Διευθυντής της Σχολής, μουσικοδιδάσκαλος κ. Νεκτάριος Δροσοπαναγιώτης.

Η Επιτροπή, αφού άκουσε τους υποψηφίους, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των σπουδαστών, οι οποίοι απέδωσαν τα μουσικά τους μαθήματα αριστοτεχνικά, ακολουθώντας το παραδοσιακό βυζαντινό ύφος.

Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό «Άριστα» και διάκριση έλαβε ο σπουδαστής της Σχολής Δημοσθένης Δροσοπαναγιώτης και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό «Άριστα» έλαβε η σπουδάστρια Σπυριδούλα Πατσέα

Οι εγγραφές για το νέο σχολικό έτος και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024. Το ψαλτήρι της Σχολής θα λειτουργεί από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιουνίου κάθε 1η Κυριακή του μήνα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και κάθε 3η Κυριακή του μήνα στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Τα μαθήματα για τους νέους σπουδαστές θα αρχίσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο με την Ακολουθία του Αγιασμού που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 στη Σχολή.

Διαβάστηκε 125 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News