Τετάρτη, 3η Ιουλίου 2024  6:05 μμ
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 20:22

Με ιδιαίτερη επιτυχία η θεατρική παράσταση «The Good Doctor» από το ΣΔΕ Αγρινίου (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ανανεωμένη θεατρική ομάδα των εκπαιδευόμενων του ΣΔΕ Αγρινίου, στο πλαίσιο των καινοτόμων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και του ανοίγματος του σχολείου στην τοπική κοινωνία, ανέβασε τέσερρις αυτοτελείς ιστορίες από το σπονδυλωτό «The Good Doctor» του Νηλ Σάιμον και Αντόν Τσέχωφ, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου «Κωστής Παλαμάς»

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Broadway, στο θέατρο Γιουτζιν O Νηλ, στις 27 Νοεμβρίου του 1973 και ήταν υποψήφια για τέσσερα βραβεία Τόνυ, από τα οποία κέρδισε το ένα. Το 1978 έγινε τηλεταινία και προβλήθηκε από το RBS, στην Αμερική.

Στο έργο συνομιλούν δύο εποχές, δύο συγγραφείς, δύο αιώνες, δύο χώρες.

Ο Σάιμον εμπνεύστηκε από τις σύντομες χιουμοριστικές ιστορίες του Τσέχωφ που έγραφε σε περιοδικά της εποχής του προκειμένου να βγάλει κάποια χρήματα, ώστε να μπορέσει να πληρώσει την Ιατρική Σχολή, στην οποία ήταν φοιτητής.

Οι μικρές αυτές ιστορίες χαρακτηρίζονται από κωμικά στοιχεία, ενδιαφέροντα δραματικά πρόσωπα, που φτάνουν στα όρια της καρικατούρας, αλλά και από έντονη κοινωνική κριτική, κατά την οποία καταδεικνύονται η διαφθορά της αριστοκρατίας, ο μόχθος, τα βάσανα και ο αγώνας του απλού λαού, τα αδιέξοδα της γραφειοκρατίας, η ματαιότητα του να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματά σου.

Ο λόγος που αρθρώνεται είναι μια απελπισμένη κραυγή ενάντια στο κατεστημένο και στις επικρατούσες κανονικότητες, μέσα φυσικά από μια χιουμοριστική διάθεση μιας ανεστραμμένης πραγματικότητας.

Οι εκπαιδευόμενοι/νες του Θεατρικού εργαστήριου του Σ.Δ.Ε. Αγρινίου, υπό το συντονισμό και την υποστήριξη της κας Ξανθής Κατσαντά, εκπαιδευτικού του σχολείου, άδραξαν τη Δεύτερη Ευκαιρία και μέσα από την καλλιέργεια εκπαιδευτικών αξιών, της ομαδικότητας της συνεργασίας και της υπευθυνότητας ανέδειξαν τις υποκριτικές τους ικανότητες.

Ήταν ένα ωραίο ταξίδι στο δρόμο της δημιουργίας και της μάθησης

Συμμετείχαν στις παρακάτω τέσσερις αυτοτελείς ιστορίες:

«Η ακρόαση»
Ζόζεφ Cobaj : Σκηνοθέτης
Αγγελική Νταλαπέρα: Νεαρή ηθοποιός
«Ο πνιγμένος»
Ζόζεφ Cobaj : Συγγραφέας
Χριστίνα Πίττα: Αλήτης
Αντιγόνη Παπαπορφυρίου: Αστυνομικός:
«Η Νταντά»
Αναστασία Συμεωνίδη: Κυρία
Βάνα Micaj: Νταντά
«Ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα»
Στάθης Ρούπας: Τραπεζίτης Κιστούνοφ
Χριστίνα Πίττα: Βοηθός
Νένα Ντάβανου: Νεαρή κυρία
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θεατρικού εργαστηρίου:
Ξανθή Κατσαντά, Νίκος Νάσιος
Σκηνοθεσία: Ξανθή Κατσαντά

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 144 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News