Κυριακή, 30η Ιουνίου 2024  6:39 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 09:56

Δήμος Αγρινίου: τα σημαντικά στοιχεία της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνει η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος Δήμου Αγρινίου που εγκρίθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή και πέρασαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Τη σχετική εισήγηση έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Βασίλης Φωτάκης.

Η δημοτική αρχή προέβη σε ενέργειες αξιολογώντας τα νέα δεδομένα όπως η αύξηση του ενεργειακού κόστους που προκαλεί δυσχέρειες στη ΔΕΥΑ για την οποία επιφυλάχθηκε μια έμμεση χρηματοδότηση πληρώνοντας ο δήμος τις κοινόχρηστες υδρεύσεις.

Για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων έτους 2022, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, διατίθενται επιπλέον 120.000 ευρώ μέσω της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.

Παράλληλά η δημοτική αρχή λαμβάνοντας υπόψη τη χαμηλή είσπραξη ανταποδοτικών εσόδων και την αλματώδη αύξηση του κόστους της ανταποδοτικής υπηρεσίας Καθαριότητας & Ηλεκτροφωτισμού (καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ) και για να αποφευχθεί επιβάρυνση των δημοτών, αποφάσισε τη μεταφορά πίστωσης ποσού 700.000 ευρώ από το αποθεματικό ιδίων εσόδων για να καλυφθούν υποχρεώσεις όπως ο δημόσιος φωτισμός, η προμήθεια καυσίμων κίνησης μεταφορικών μέσων υπηρεσίας Καθαριότητας & Ηλεκτροφωτισμού και η συμμετοχή του δήμου στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 205 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News