Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  12:01 πμ
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 00:42

Βλέπουμε και ζούμε την πραγματικότητα; (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βλέπουμε και ζούμε την πραγματικότητα; Ζούμε σε μια εποχή που το άσπρο γίνεται μαύρο και το μαύρο άσπρο, όχι μόνο στα λόγια ή στο σκεπτικό των ανθρώπων, αλλά γίνεται και στο ίδιο το κράτος που νομοθετεί ενάντια όχι μόνο στον Θεό, αλλά και στην ίδια την κοινωνία, φέρνοντας νόμους που αλλάζουν ριζικά τα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.

Ζούμε σε μια εποχή που αν κάνεις το Σταυρό σου ή αν λες ότι είσαι χριστιανός, τότε θεωρείσαι ως ταλιμπάν και «μεσαίωνας». Αν όμως δεν πιστεύεις πουθενά ή μονάχα σε κάποιες αόρατες φυσικές δυνάμεις, τότε είσαι «in», προοδευτικός και trendy. Ζούμε στην εποχή που μεγαλύτερη αξία έχουν τα δέντρα, τα ποτάμια, τα ζώα, παρά οι άνθρωποι. Ζούμε στην εποχή που δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει.

Στην εποχή που ζούμε χάσαμε που είναι η αλήθεια και που είναι το ψέμα. Που βρίσκεται η αλήθεια σε όλα αυτά που ακούμε; Πώς μπορούμε να μάθουμε την αλήθεια; Γιατί δεν λένε την αλήθεια στον κόσμο;

Οι καιροί είναι δύσκολοι, ο κόσμος είναι τρομαγμένος και κάποιοι φροντίζουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η ηρεμία, η ενδυνάμωση σε αυτά που ζούμε, η ελπίδα, η χαρά τείνουν να γίνουν άπιαστο όνειρο. Η τρομοκρατία, ο φόβος, η αγωνία, το άγχος, το ψέμα, η αβεβαιότητα πλέον κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας. Κάποιοι επιδίδονται πάνω σε αυτό, ποντάρουν στον φόβο των ανθρώπων για να μπορούν να περάσουν τα σχέδιά τους.

Η κατάσταση συνεχίζεται παντού σε όλα τα κράτη και οι άνθρωποι προβληματίζονται χωρίς να γνωρίζουν τι πρόκειται να γίνει. Το σχέδιο καλά κρατά και παραμένει και γι’ αυτό μόνο ορισμένοι σε κάθε κράτος έχουν το δικαίωμα να μιλούν και να λένε ότι θέλουν, χωρίς να γνωρίζουμε αν υπάρχει αλήθεια ή ψέμα, υπάρχει κίνδυνος ναι ή όχι; Πρέπει να προστατευτούμε ναι ή όχι;



--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece



Διαβάστηκε 74 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 11:55
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News