Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  9:48 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 14:43

Η γνωστή ηθοποιός Αθηνά Ζώτου πρέσβειρα της καμπάνιας #EinaiStoDikoSouXeri για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Την Αθηνά Ζώτου (ηθοποιός με καταγωγή από Αγρίνιο) την έχουμε γνωρίσει και μέσα από άλλα άρθρα μας, τόσο από τις συμμετοχές της σε γνωστά σήριαλ της τηλεόρασης (δείτε ΕΔΩ) αλλά και σαν οικοδέσποινα στο φετινό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου (δείτε ΕΔΩ). Μαθαίνοντας ότι συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια #EinaiStoDikoSouXeri για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη, κρίναμε ότι είναι αναγκαίο να μιλήσουμε με την ίδια για αυτή την πάθηση που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην Γή.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Χρύσα Σπαή

ΑΘΗΝΑ ΧΡΥΣΑ

Ποιος ο λόγος να συμμετέχετε ενεργά στην καμπάνια ενημέρωσης #EinaiStoDikoSouXeri για τον διαβήτη;

Όταν μου έγινε η πρόταση να γίνω πρέσβειρα στην καμπάνια #EinaiStoDikoSouXeri που υλοποιούν με αγάπη η ΑΜΚΕ «Με οδηγό το διαβήτη» και η Novo Nordisc δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ξέρω τι είναι ο διαβήτης. Τον ζω.

Πως γίνετε ο έλεγχος του σακχαρώδη διαβήτη;

Ο έλεγχος του σακχαρώδη διαβήτη είναι απλός. Πρέπει να είσαι σε συνεννόηση με τον γιατρό σου, ο οποίος θα σε οδηγήσει στη σωστή ρύθμιση του. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι κοντά του.

ΑΘΗΝΑ ΖΩΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗΣ 01

Η παχυσαρκία βοηθά στην ανάπτυξη του σακχαρώδη διαβήτη;

Ναι. Η παχυσαρκία δυστυχώς βοηθάει στην ανάπτυξη του σακχαρώδη διαβήτη. Πρέπει όλοι αλλά κυρίως τα παιδιά να το προσέξουν ιδιαίτερα.

Πως σχετίζετε η διατροφή με τον διαβήτη;

Η σωστή διατροφή δεν βοηθάει μόνο στην αποφυγή του διαβήτη τύπου ΙΙ, αλλά και σε μια πληθώρα προβλημάτων που μπορούν να παρουσιαστούν στην υγεία μας με σωστή διατροφή. Ο διαβήτης προϋποθέτει να τρως και να ζεις υγιεινά. Ένα τρόπος ζωής που όλοι μας θα ήταν καλό να υιοθετήσουμε.

Ποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής πρέπει να κάνω αν πάσχω από διαβήτη τύπου ΙΙ;

Οφείλουμε να ακολουθήσουμε ένα μοντέλο υγιεινής διατροφής, να βάλουμε στην ζωή μας το περπάτημα, ή την άθληση γενικότερα ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές του γιατρού μας.

ΑΘΗΝΑ ΖΩΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗΣ 02

Η ενημέρωση πρέπει να γίνει στα παιδιά από μικρή ηλικία. Πως το διαχειρίζεστε αυτό;

Η πρόληψη για την ενημέρωση οποιασδήποτε να είσαι είναι καλό να γίνεται από μικρή ηλικία, ώστε τα παιδιά να συνειδητοποιούν πώς να προσέχουν τον εαυτό τους καλύτερο. Η αστική ΑΜΚΕ μη κερδοσκοπική εταιρεία «Με οδηγό τον διαβήτη» έχει κάνει διάφορες δράσεις σε σχολεία πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενημερώνοντας. Αν επισκεφτείτε τη σελίδα meodigotodiaviti.gr θα βρείτε πολύ πληροφοριακό υλικό.

Ποιες οι δράσεις της καμπάνιας #EinaiStoDikoSouXeri μέχρι τώρα; Τι να περιμένουμε στο μέλλον;

Μέσα στη χρονιά 2023 οι δράσεις μας είναι πολλές. Είμαστε κοντά στο κόσμο σε ότι χρειάζεται. Στις 16 Οκτωβρίου που είναι η παγκόσμια μέρα διατροφής. Θα είμαστε σε μετρό του συντάγματος στην Αθήνα και θα ενημερώνουμε τον κόσμο. Βρισκόμαστε σε διάφορες προετοιμασίες όπου θα ενημερωθείτε από τα social media. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΜΚΕ «Με οδηγό τον Διαβήτη» πέρα από την δική μας καμπάνια διοργάνωσε την 8η εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης του σακχαρώδη διαβήτη όπου μια ομάδα σπουδαίων γιατρών με επικεφαλής την πρόεδρο της ΑΜΚΕ Αναστασία Καφούση επισκέφτηκαν νησιά άγονης γραμμής μέσα στο καλοκαίρι κάνοντας εξετάσεις σε διάφορες ειδικότητες στον κόσμο. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα μετά το κάλεσμα της κ. Καφούση να βρεθώ στο νησί της Πάτμου και πραγματικά ένιωσα την ανάγκη αυτών των ανθρώπων για φροντίδα χαρίζοντας την γενναιόδωρη αγκαλιά τους. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους.

Δείτε σχετικό βίντεο απο την επίσκεψη στην Πάτμο:

Ποια η σημειολογία της αφίσας της καμπάνιας «Με οδηγό τον Διαβήτη» με το δάκτυλο παρατεταμένο μπροστά;

Η σηματολογία της καμπάνιας είναι ότι είναι πραγματικά στο ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΕΡΙ να παραμείνουμε υγιείς. Έχουμε παρατεταμένο το δάκτυλο που γίνονται οι μετρήσεις του σακχαρώδη διαβήτη, θέλοντας συμβολικά να είμαστε κοντά τους.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτή την τόσο χρήσιμη και επίκαιρη δράση 

αθηνα ζωτου διαβητης

 Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBEST.gr

 

 

Διαβάστηκε 2916 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 18:58
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033