Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  12:07 πμ
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 00:31

Ο Ganon Baker στο Αγρίνιο! - «Γεύση» ΝΒΑ φέρνει η ΓΕΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Ganon Baker στο Αγρίνιο! «Γεύση» ΝΒΑ φέρνει η ΓΕΑ όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία ο κορυφαίος Αμερικανός προπονητής του ΝΒΑ στο Basketball Camp της ΓΕΑ, που κεντρίζει βλέμματα από όλη την Ελλάδα

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Tο μπασκετικό γεγονός του καλοκαιριού στην πόλη του Αγρινίου φέρει την «υπογραφή» της ΓΕΑ! Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου κάνει τη διαφορά και προφέρει σε μεμονωμένα παιδιά ή και σε ομάδες τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια εμπειρία ζωής και να μάθουν τεχνικές από τον κορυφαίο στο κόσμο προπονητή ανάπτυξης παικτών, τον Αμερικανό Ganon Baker!

Ο Ganon Baker που έχει προπονήσει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του μπάσκετ, παίκτες όπως ο αείμνηστος Κόμπι Μπράιαντ, ο Κέβιν Ντουράντ, ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Άντονι Ντέιβις, ο Μάνουελ Τζινόμπιλι, ο Καϊρι Ίρβινγκ για δύο ημέρες θα βρίσκεται στο Αγρίνιο στο πλαίσιο του Basketball Camp της ΓΕΑ που θα διεξαχθεί μεταξύ 3 και 6 Ιουλίου στο ΔΑΚ Αγρινίου.

Ωστόσο, οι «εκπλήξεις» της ΓΕΑ δεν σταματούν εδώ! Στο πλαίσιο του camp που διοργανώνει θα διδάσκουν τους συμμετέχοντες αθλητές δυο σπουδαίοι ομοσπονδιακοί αθλητές, ο Γιάννης Ελευθεριάδης και η Ελένη Καλαϊτζάκη! Οι δύο αυτοί προπονητές που έχουν σημαντική πορεία στη χώρα μας θα διδάξουν τους συμμετέχοντες αθλητές στις 03/07 και στις 04/07, πριν δηλαδή πάρει την «σκυτάλη» ο Ganon Baker, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του τον επίσης καταξιωμένο προπονητή Δημήτρη Γαλάνη!

Οι συμμετοχές στο camp της ΓΕΑ, κυρίως ομάδων μπάσκετ, προέρχονται από διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Ορχομενό και όχι μόνο, ενώ είναι ακόμη σε εξέλιξη οι δηλώσεις συμμετοχών. Οι ενδιαφερόμενοι συνεπώς θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Δευτέρα 02/07/24.

Η ΓΕΑ για να προβεί στην διοργάνωση αυτή, στο πλαίσιο της οποίας θα φιλοξενηθεί ο Ganon Baker, χρειάστηκε και την στήριξη της «Ένωσης Αγρινίου», η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, με σκοπό να διεξαχθεί μια διοργάνωση η οποία θα ωφελήσει τους αθλητές της περιοχής και θα είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη.

Η έφορος του μπάσκετ της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου Αγγελική Κουτσούκη μιλώντας στη «Σ» ανέφερε:

Η Αγγελική Κουτσούκη

«θέλαμε να διοργανώσουμε ένα camp, όμως το ζήτημα είναι πώς διεξάγονται πολλά και πολύμορφα μάλιστα camp στην περιοχή μας, με πολλά αθλήματα δηλαδή. Γι’ αυτό ως ΓΕΑ αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα αμιγώς μπασκετικό camp και προσελκύσαμε τον σπουδαίο αυτό προπονητή, τον Ganon Baker. Παρά το μεγάλο κόστος σκεφτήκαμε ότι υπάρχει ανάγκη να γίνει και να δώσουμε στους αθλητές της περιοχής μας κάτι εξαιρετικό, μεγαλύτερο και ξεχωριστό.

Θέλαμε να δώσουμε και θέλουμε να δίνουμε το κάτι παραπάνω στους αθλητές και λόγω του υψηλού κόστους απευθυνθήκαμε στην «Ένωση Αγρινίου» όπου τόσο ο κ. Κουτσουπιάς, όσο και ο κ. Κάτρης ανταποκρίθηκαν άμεσα και μας στήριξαν. Από την «Ένωση Αγρινίου» μας έδωσαν την ορμή να προσχωρήσουμε.

Οι συμμετοχές αυτή την στιγμή είναι 50, αλλά είναι ακόμη σε εξέλιξη οι δηλώσεις. Οφείλω να πω ότι ανέμενα μεγαλύτερη συμμετοχή, κυρίως από την περιοχή του Αγρινίου, δεδομένου ότι ο Αμερικανός Ganon Baker είναι προπονητής των μεγαλύτερων αστεριών του NBA και η επαφή με το συγκεκριμένο προπονητή αποτελεί εμπειρία ζωής.

Ελάχιστες είναι οι αντίστοιχες διοργανώσεις camp σε όλη την Ελλάδα που διεξάγονται με τον Ganon Baker. Συνολικά έξι και το μπασκετικό camp της ΓΕΑ είναι μέσα στη λίστα αυτή μαζί με τα camp λ.χ. του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Όσοι θα συμμετάσχουν, παιδιά ή αθλητικοί σύλλογοι θα έχουν μια σημαντική εμπειρία και θα φύγουν με ενθουσιασμό, όπως επίσης πλουσιότεροι σε γνώσεις και δράση, καθώς στο πλαίσιο του camp θα διδάξουν τους συμμετέχοντες αθλητές και οι κορυφαίοι έλληνες προπονητές, όπως ο Δημήτρης Γαλάνης, ο Γιάννης Ελευθεριάδης και η Ελένη Καλαϊτζάκη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 02/07/24 είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά, είτε δια ζώσης στα γραφεία της ΓΕΑ στην πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι), ενώ έχουμε ενημερώσει και την ΕΣΚΑΒΔΕ, ώστε αν κάποιο σωματείο της επιθυμεί να συμμετάσχει με μια ομάδα αθλητών και με έναν προπονητή, τότε έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ειδική προσφορά.

Μέχρι στιγμής οι συμμετοχές είναι από πολλές περιοχές της χώρας, όπως την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Ορχομενό, περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και άλλες.
Η ΓΕΑ και το μπασκετικό της τμήμα δίνει έμφαση στο αναπτυξιακό κομμάτι και υπάρχει συμμετοχή ομάδων της ΓΕΑ σε όλες τις κατηγορίες, καθώς διαθέτουμε μικρά παιδιά, τμήματα κορασίδων, εφηβικά, νεανίδες, παγκορασίδες, under 13, under 14 και ανδρικό.

Μαθαίνουμε μπάσκετ στις μικρές ηλικίες και τους προσφέρουμε τη χαρά του παιχνιδιού, της προπόνησης, της συμμετοχής σε ένα άθλημα που χρειάζεται ομαδικότητα και φυσικά και γνώση πάνω στο άθλημα που θέλουν να ασχοληθούν.

Προσπαθούμε να κάνουμε μια ανδρική ομάδα, η οποία να είναι ανταγωνιστική στην κατηγορία μας, ενώ θέλουμε να μυήσουμε όλο και περισσότερα άτομα στον αθλητισμό και στο μπάσκετ και γι’ αυτό έχουμε όλες τις κατηγορίες, ώστε τα παιδιά να έχουν διέξοδο και αυτό φαίνεται και από τον μεγάλο αριθμό των ατόμων που ασχολούνται με το μπάσκετ μέσω της ΓΕΑ, που συνολικά ανέρχονται σχεδόν στους 160 αθλητές».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 144 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News