Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  11:05 μμ
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 00:27

“Μίλα Τώρα”: Καμπάνια για το bullying στο φάσμα του αυτισμού – Πέρασε από την Αιτωλοακαρνανία (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Μίλα Τώρα”: Καμπάνια για το bullying στο φάσμα του αυτισμού, η οποία “πέρασε” από την Αιτωλοακαρνανία όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση”, στο πλαίσιο του οποίου γίνεται γνωστό πως πέντε Αγρινιώτες έτρεξαν 40χλμ από το Αντίρριο στο Μεσολόγγι για να εκπέμψουν ηχηρό μήνυμα μέσω της καμπάνιας του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας:

“Μίλα Τώρα”: Καμπάνια για το bullying στο φάσμα του αυτισμού - Πέρασε από την Αιτωλοακαρνανία (εικόνες)

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μίλα Τώρα» για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» φωτίζει περιστατικά  bullying, αλλά και τον κίνδυνο που διατρέχουν να βρεθούν σε αυτή τη θέση παιδιά και έφηβοι που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Διεθνώς η συχνότητα εμφάνισης αυτισμού αναφέρεται σε 1 ανά 60 άτομα!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης για τον αυτισμό (2/4), «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δήλωσε παρών με σειρά ενεργειών, μία εκ των οποίων ήταν η συμβολική ακτιβιστική δράση, που περιλαμβάνει τρέξιμο, ποδήλατο, καγιάκ θαλάσσης, σε μια απόσταση από το Σύνταγμα στην Αθήνα μέχρι την Ιθάκη!

Το bullying, η συχνά δυσβάσταχτη καθημερινότητα, ο αποκλεισμός και η δύσκολη καθημερινότητα των παιδιών και των οικογενειών τους θα αναδειχθούν μέσα από πραγματικές ιστορίες.

Στην πλαίσιο της δράσης στην Αιτωλοακαρνανία οι συμμετέχοντες έτρεξαν 40χλμ από το Αντίρριο στο Μεσολόγγι, από τις 08.00 π.μ. του Σαββάτου μέχρι και τις 12.00 μ.μ. της ίδιας ημέρας, ενώ από το Μεσολόγγι ξεκίνησε και η ομάδας της κωπηλασίας στις 07.00 το πρωί της Κυριακής 3/4 με κατεύθυνση την Ιθάκη όπου έφτασαν στις 17.00 μ.μ.

Οι Αγρινιώτες που συμμετείχαν ήταν ο Μανώλης Περιβόλας καθηγητής ειδικής φυσικής αγωγής, ο Γιάννης Γιαταγάνας σύμβουλος πληροφορικής, ο Παναγιώτης Κόκκαλης μαθηματικός, ο Γιώργος Γεωργίου υπάλληλος ΔΕΥΑ Αγρινίου και ο Γιώργος Γκόλφης υπάλληλος του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.

Κάθε σταθμός επιλέχθηκε συμβολίζοντας τη ζωή ενός παιδιού με αυτισμό!

“Μίλα Τώρα”: Καμπάνια για το bullying στο φάσμα του αυτισμού - Πέρασε από την Αιτωλοακαρνανία (εικόνες)

Οι συμβολισμοί των σταθμών:

Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού» το Σύνταγμα στην Αθήνα συμβολίζει τα συνταγματικά δικαιώματα κάθε ατόμου με αυτισμό, τον πολιτισμό της κοινωνίας μας και την ουσιαστική υποστήριξη όλων σε κάτι που μας αφορά όλους και όχι κάποιους λίγους.

Ο Ισθμός της Κορίνθου συμβολίζει τις συνάψεις στον ανθρώπινο εγκέφαλο, που δίνουν τη δυνατότητα της γρήγορης και άμεσης πρόσβασης ανάμεσα στα διαφορετικά πεδία του για την συλλογή, επεξεργασία πληροφοριών και την εκτέλεση των τελικών αποφάσεων.

Στον Αυτισμό κάποιες συνάψεις είναι απούσες ή δυσλειτουργούν με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην επεξεργασία και στην εκτελεστική ικανότητα.

Κάτι λοιπόν που φαντάζει ως απλή σκέψη και εκτέλεση για κάποιους, για τα άτομα με Αυτισμό είναι πολύπλοκο γιατί αναγκάζονται να διανύσουν μεγάλη απόσταση.

“Μίλα Τώρα”: Καμπάνια για το bullying στο φάσμα του αυτισμού - Πέρασε από την Αιτωλοακαρνανία (εικόνες)

Έτσι ενώ ένα «Τυπικό» καράβι θα φτάσει από την Κόρινθο στην Ελευσίνα μέσω της διώρυγας του Ισθμού, ένα «Αυτιστικό» καράβι θα χρειαστεί να κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου.

Η Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο συμβολίζει τη Γέφυρα εκπαίδευσης που κάνει τη ζωή όλων μας πιο Λειτουργική και Αξιοπρεπή.

Η Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου δεν άλλαξε την τοποθεσία για Ρίο και Αντίρριο, αλλά έκανε την  μετακίνηση σε αυτά πιο εύκολη.

Το Μεσολόγγι συμβολίζει το πώς νιώθουν τα παιδιά με Αυτισμό, πολιορκημένοι και φοβισμένοι στο καταφύγιο του Αυτισμού τους.

Αν λάβουμε υπόψη και την πολιορκία των αισθητηριακών ερεθισμάτων που τους εμποδίζει να εστιάσουν την προσοχή τους στο σημαντικό για να δομήσουν-οργανώσουν τη σκέψη και τα σχέδια δράσης τους, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η προσπάθεια τους για να δηλώσουν-εκφράσουν την ανάγκη για ασφάλεια και υποστήριξη από τον Τυπικό μας κόσμο να είναι αναπόφευκτα οδυνηρή για όλους, όμοια με την αυτοθυσία των «Πολιορκημένων» στην «Έξοδο του Μεσολογγίου».

Η Ιθάκη συμβολίζει την Οδύσσεια που είναι αναπόφευκτη α) στο ταξίδι του κάθε ατόμου με Αυτισμό και της οικογένειας του, β) στο ταξίδι της αποδοχής και της ομαλής ένταξης και συνύπαρξης με τον «τυπικό» μας κόσμο.

Όποιοι αποφασίσουν να συνταξιδέψουν, θα γίνουν πιο πλούσιοι σε γνώση που θα είναι το εφόδιο για  να κατανοήσουν τον κόσμο του Αυτισμού και τις δυσκολίες του ώστε να βρεθούν λύσεις για αυτές.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

“Μίλα Τώρα”: Καμπάνια για το bullying στο φάσμα του αυτισμού - Πέρασε από την Αιτωλοακαρνανία (εικόνες)

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 352 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News