Δευτέρα, 17η Ιουνίου 2024  6:06 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 21:42

Οριστικό: Η γέφυρα του ΟΣΕ προσωρινή λύση στον Εύηνο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Αύριο περνά από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας το αίτημα για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης της γέφυρας του ΟΣΕ στον Εύηνο

Αν και από την πρώτη στιγμή όλοι οι παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήταν πολύ φειδωλοί στις δηλώσεις τους αναφορικά με τη προσωρινή λύση που ζητούσαν οι κάτοικοι του Γαλατά και του Περιθωρίου μετά την καθίζηση που υπέστη η οδική γέφυρα του Ευήνου στις πλημμύρες του περασμένου Δεκεμβρίου, αυτή η πολυπόθητη προσωρινή λύση θα προχωρήσει.

Και δεν είναι άλλη από τη Γέφυρα του ΟΣΕ. Αύριο, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα περάσει το αίτημα για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης της παρακείμενης σιδηροδρομικής γέφυρας του ΟΣΕ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Όπως είχε αναφέρει το AγρίνιοCulture.gr σε δημοσίευμά τoυ πριν από δύο εβδομάδες το κόστος της παρέμβαση είναι κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ (συγκεκριμένα 2.054.838€ Φ.Π.Α.). Οι εργασίες ουσιαστικά θα αφορούν το εκ νέου χτίσιμο των δύο βάθρων της γέφυρας του ΟΣΕ και την αποκατάσταση του καταστρώματος της γέφυρας, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως προσωρινή λύση για την άμεση επικοινωνία των κατοίκων των περιοχών εκατέρωθεν του Ευήνου. Θα πρόκειται ουσιαστικά για μια γέφυρα μονής κατεύθυνσης με ρύθμιση με φανάρια, που σε κάθε περίπτωση θα τερματίσει την ταλαιπωρία και τα έξοδα των κατοίκων της περιοχής που σήμερα αναγκάζονται να κάνουν ένα μεγάλο κύκλο περίπου 60 χλμ μέσω της Ιόνιας Οδού για να μεταβούν στο Μεσολόγγι.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει εδώ και αρκετό καιρό έρθει σε επαφή με τον ΟΣΕ για την παραχώρηση της γέφυρας και μετά την πρόσφατη επίσκεψη στην περιοχή του Χρήστου Τριαντοπούλου, υφυπουργού στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, αλλά και παραγόντων του ΟΣΕ, η προσωρινή λύση οριστικοποιήθηκε. Πλέον απομένει το Υπουργείο Ανάπτυξης να εγκρίνει τη χρηματοδότηση προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου αυτή να προχωρήσει αρχικά στην ανάθεση και στη συνέχεια στην ανακατασκευή της γέφυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AγρίνιοCulture.gr, πέρα από την επισκευή της σιδηροδρομικής γέφυρας, εξετάζεται και η κατασκευή ενός περάσματος για βαρέα οχήματα σε άλλο σημείο του ποταμού, προς το μέρος των εκβολών, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμα κάτι οριστικό, καθώς οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν όλες τις παραμέτρους του θέματος.

Επιπλέον δρομολόγια προκειμένου να διευκολύνονται οι μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Περιφέρεια επιδότησε τρία επιπλέον δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Μεσολογγίου, με τα οποία θα μεταφέρεται καθημερινά δωρεάν το επιβατικό κοινό της περιοχής Ευηνοχώρι – Γαλατάς. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται τις καθημερινές κατά τις ώρες 10:00, 18:00, 21:00 και κάθε Σάββατο κατά τις ώρες 07:30, 10:30, 14:00. Η επιδότηση των δρομολογίων κρίθηκε επιβεβλημένη για τη περαιτέρω διευκόλυνση των κατοίκων, καθώς μετά τον αποκλεισμό από την κυκλοφορία της γέφυρας του Ευήνου τα δρομολόγια μειώθηκαν από δώδεκα σε τέσσερα, εξαιτίας του διπλασιασμού της απόστασης που χρειάζεται πλέον να διανύουν.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 654 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.