Κυριακή, 26η Μαίου 2024  5:25 μμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 01:37

Τραγούδια και χοροί από την Ελληνική παράδοση στο πανηγύρι του Εμπεσού Βάλτου (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή, στις 23 Απριλίου του 2023 του Αγίου Θωμά, πραγματοποιήθηκε ένα παραδοσιακό πανηγύρι στον Εμπεσό Βάλτου που μαγνήτισε την προσοχή όλων των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.

Η ορχήστρα του πανηγυριού, που αποτελούνταν από ταλαντούχους μουσικούς, δημιούργησε μια ατμόσφαιρα γεμάτη ρυθμό και ενέργεια που έκανε τον κόσμο να χορεύει και να τραγουδάει με ενθουσιασμό.

Το κλαρίνο του Ταξιάρχη Βλαχοδήμου ήταν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του πανηγυριού, που ακούστηκε σε κάθε τραγούδι και χορό. Η Μαρίτσα Βλαχοδήμου και ο Νίκος Παππάς πρόσθεσαν τη φωνή τους και το ταλέντο τους στην εκδήλωση, δίνοντας ένα επιπλέον στοιχείο στην ήδη ζωντανή ατμόσφαιρα.

Τα κλασικά παραδοσιακά τραγούδια και χοροί που ακούστηκαν σε όλη τη διάρκεια του πανηγυριού συνέβαλαν στη διατήρηση του παραδοσιακού πνεύματος της περιοχής, καθώς και στη διασκέδαση του κόσμου που έλαβε μέρος στο πανηγύρι.

Το πανηγύρι υπενθύμισε τη σημασία της διατήρησης των παραδόσεων και της μετάδοσής τους στις επόμενες γενιές.

 

Διαβάστηκε 775 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2024 20:36
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis