Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  1:53 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 20:21

Μπέος: «Θα χορέψω προς όφελος του ποδοσφαίρου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για την απόφασή του να κατέλθει υποψήφιος για πρόεδρος της Super League μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος στο Metropolis.

«Θέλω αρχικά να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο. Θα πάω για μπάνιο αυτό το τριήμερο όπως θα κάνουν και όλοι οι Ελληνες. Τώρα για την προεδρία της Λίγκας δεν ξέρω εάν θα υπάρξει άλλος υποψήφιος, εκτός από εμένα. Την απόφαση αυτή την πήρα εκτιμώντας ορισμένες εξελίξεις. Η μία, έχει να κάνει με την αλλαγή σκυτάλης της ΕΠΟ. Ημουν ο πρώτος που είχα προαναγγείλει την υποψηφιότητα και την στήριξη στον Γκαγκάτση. Εγώ τα λέω τα πράγματα με το όνομά τους.

Πίστευα ότι είναι ένας γνώστης του ποδοσφαίρου με άλλες ιδέες που ταυτίζονται με εμένα. Και επειδή είναι και νέος, θα χρειαστεί κάποιον άνθρωπο δυναμικό δίπλα του. Ο Γκαγκάτσης θα είναι πρόεδρος της ΕΠΟ. Θέλω να στηρίξω αποφάσεις, με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό και την εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Είναι μεγάλη ευκαιρία που τέσσερις ομάδες διεκδικούν επί ίσοις όροις το Πρωτάθλημα, όπως συνέβη και αυτή τη σεζόν. Και πρέπει να προσπαθήσουμε επιτέλους να φέρουμε τις οικογένειες στα γήπεδα.

Εκανα και μία πρόταση για την αλλαγή της δομής των Play Off που θα δημιουργήσει ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα σε όλες τις βαθμίδες. Από την πρώτη έως την τέταρτη θέση οι ομάδες θα διεκδικούν το Πρωτάθλημα. Από τις θέσεις 5 έως 8, οι ομάδες θα διεκδικήσουν την πέμπτη θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ισως να υπάρξει και μπόνους για τις ομάδες. Για να υπάρξει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα. Και ακόμη θα προτείνουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα και για τις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις. Είμαστε σε καλό δρόμο», είπε αρχικά.

Μετά ρωτήθηκε για την απόφαση της ΕΠΟ ώστε να προσληφθεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης». «Εχω μιλήσει για πολλά θέματα με τον Μάκη, σαν απλός παράγοντας.

Θέλω τις γνώσεις μου και όσα ξέρω να τις μεταφέρω σε έναν άνθρωπο όπως είναι ο Μάκης. Χρειάζεται νέος προπονητής στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αλλά και στα πρωταθλήματα, στις ελπίδες, στους νέους, στους παίδες.

Πρέπει να γίνει μία βαθιά τομή σε όλα τα επίπεδα. Θα ήθελα να ακούσετε την ομιλία μου, στην γενική συνέλευση, σε λίγες ημέρες. Υπάρχουν τεράστιες καταγγελίες για όλα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Γιοβάνοβιτς είναι γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα τον αφήσουν να δουλέψει χωρίς παρεμβάσεις. Επίσης στην ΕΠΟ πρέπει να αλλάξουμε αρκετά πράγματα. Πρέπει να σταματήσει αυτό που γινόταν τα τελευταία χρόνια με τους νταλαβερτζήδες.

Πρέπει να αγκαλιάσουμε και την δεύτερη εθνική κατηγορία. Για να γίνει πιο υγιές το Πρωτάθλημα. Εχω μιλήσει με αρκετούς παράγοντες για το ίδιο θέμα. Τώρα, για την υποψηφιότητά μου θέλω να πω τα εξής.

Αυτή η απόφαση έχει να κάνει με όλα αυτά που προανέφερα. Θα ήταν άδικο αρχικά να διαλύσω μια ομάδα όπως ο ΝΠΣ Βόλος, αφού δεν υπήρξε κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος, τότε υποχρεωτικά συνεχίζω. Και θα χορέψω προς όφελος του ποδοσφαίρου. Δεν βάζω τον εαυτό μου, σε καμία ζυγαριά. Εγώ την δική μου εμπειρία, δεν θέλω να την βάλω στην ζυγαριά. Συν τοις άλλοις, πρέπει να πω, ότι πέρασα μία μεγάλη περιπέτεια.

Στάθηκα στα πόδια μου, σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν θέλω να γυρίσω σε αυτές τις εποχές. Είχα οδηγηθεί στην φυλακή από μία άδικη απόφαση. Όμως αποδείχθηκε πως ήμουν καθαρός και αθωώθηκα. Όταν πας φυλακή είναι πολύ άσχημο. Ειδικά διότι κατηγορήθηκα ότι δωροδόκησα χωρίς να το έχω κάνει ποτέ. Και αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Επίσης οι προστατευόμενοι μάρτυρες, δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο δικαστήριο για να με κατηγορήσουν όπως έλεγαν πολύ νωρίτερα. Υπήρξε μία σκευωρία σε βάρος μου.

Εγώ θέλω να τιμήσω το ίδιο το ποδόσφαιρο. Μετά από 10 χρόνια ως δήμαρχος Βόλου, μπορώ να διεκδικήσω πολλά περισσότερα και να χτυπήσω την πόρτα του κάθε υπουργού, για οποιοδήποτε θέμα. Και ως πρόεδρος στην Λίγκα, εφόσον εκλεγώ. Θέτω τον εαυτό μου, στην κρίση των συναδέλφων. Για να γεμίσουν τα γήπεδα. Να μην υπάρχουν επεισόδια. Να συμμετέχουμε σε ένα ποδόσφαιρο, που θα είναι γιορτή. Δεν ξέρω εάν θα υπάρξει άλλος υποψήφιος. Δεν καίγομαι κιόλας. Δεν θα είμαι έμμισθος. Το ποια εξέλιξη θα υπάρξει, θα το γνωρίζουμε την άλλη εβδομάδα».

Για το αν έχει άποψη για την απόφαση του Κωνσταντέλια να παραμείνει στον ΠΑΟΚ σχολίασε ότι «θέλω να πω ότι ο νεαρός, είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης που είναι θέμα χρόνου, πότε θα είναι ηγέτης και της Εθνικής Ελλάδας. Από αυτόν πρέπει να ξεκινά η Εθνική. Νομίζω επίσης ότι σε ότι αφορά την Σάλτσμπουργκ, πολύ καλά έκαναν ο ΠΑΟΚ και ο παίκτης που δεν ενέδωσαν στα 17,5 εκατομμύρια. Είναι σημαντικό να ενισχύσει την ομάδα για το Champions League. Μακάρι ο ΠΑΟΚ να μπει στους ομίλους. Τότε, εφόσον συμβεί, η αξία του παίκτη θα εκτοξευθεί».

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 106 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News