Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  2:04 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 20:06

«Από την Ιωνία στο Ιόνιο, μια θάλασσα τραγούδια…» Καταληκτήρια Εκδήλωση του Τομέα Πολιτισμού της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου η καταληκτήρια εκδήλωση του Τομέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για το φετινό διδακτικό έτος.

Ένας Τομέας που αν και μετρά μόλις έξι μήνες παρουσίας στα δρώμενα του τόπου μας η αγάπη και η συμμετοχή του κόσμου του δίνουν δύναμη και ώθηση να συνεχίσει με σταθερότητα το έργο του. Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, εργάστηκαν με χαρά και ζήλο τα μέλη όλων των τμημάτων που λειτουργούν στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στο Αγρίνιο, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους.

Στην είσοδο του θεάτρου το τμήμα ζωγραφικής παρουσίασε ένα δείγμα έργων ζωγραφικής, φιλοτεχνημένα από παιδιά και ενήλικες μαθητές, υπό την επίβλεψη της ζωγράφου κ. Αργυρώς Φιλίππου.

Τα έργα ήταν εμπνευσμένα από τη θάλασσα η οποία πρωταγωνίστησε στην  παράσταση με θέμα: Από την Ιωνία στο Ιόνιο, μια θάλασσα τραγούδια…

Η Χορωδία του Τομέα Πολιτισμού, με υπεύθυνο τον μουσικό κ. Χρήστο Ζήση και τα τμήματα παραδοσιακών χορών από το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, υπό τη καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Δημήτρη Καραβασίλη μας ταξίδεψαν με τραγούδια και χορούς από τη Σμύρνη στο Αιγαίο και από το Αιγαίο στο Ιόνιο με τη συνοδεία του μουσικού σχήματος Psaltεrio Ensemble.

Παράλληλα το κοινό παρακολούθησε τα θεατρικά δρώμενα:

«Τρεις ευχές στη θάλασσα» από την παιδική και εφηβική θεατρική ομάδα Αγρινίου. Η σύλληψη της ιδέας και το κείμενο ήταν των παιδιών της ομάδας.

«Βασίλισσα Σμύρνη» από τη θεατρική ομάδα ενηλίκων Μεσολογγίου. Ένα μονόπρακτο βασισμένο στην καταστροφή της Μικρασίας.

«Η σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου από τη θεατρική ομάδα ενηλίκων Αγρινίου. Δραματοποιημένη ποίηση.

Και τέλος «Το μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη από τη θεατρική ομάδα ενηλίκων Μεσολογγίου. Δραματοποιημένη ποίηση.

Τα έργα παρουσιάστηκαν από ερασιτέχνες ηθοποιούς και η προσπάθεια απόδοσης των κειμένων και των νοημάτων ήταν πραγματικά συγκινητική. Την εμψύχωση, τη δραματουργική επεξεργασία και τη Σκηνοθεσία είχε ο κ. Γιάννης Σταμπέλος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός κλείνοντας την εκδήλωση συνεχάρη και επήνεσε ξεχωριστά τους δασκάλους του Τομέα για το έργο τους, αλλά και τους μαθητές για την προσπάθειά τους.

«Ο Τομέας Πολιτισμού λειτουργεί σαν μία οικογένεια και μέσα από τις πρόβες, από τις συναντήσεις σφυρηλατείται μία ενότητα που είναι πάρα πολύ σημαντική. Θέλω, λοιπόν, να συγχαρώ για αυτή την εκδήλωση που ουσιαστικά ήταν ένας απολογισμός μιας εκπαιδευτικής χρονιάς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε από τον νέο εκπαιδευτικό έτος οι δράσεις του Τομέα να αναπτυχθούν περισσότερο.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο    https://photos.app.goo.gl/NydhJ2dWP7a4KDVo9

Διαβάστηκε 75 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News