Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  7:26 μμ
 
wm small
Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 13:12

Στην Κυβέρνηση ρίχνει το γάντι ο Πρύτανης για τα πανεπιστημιακά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Το υπουργείο θα πάρει την τελική απόφαση», σημειώνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας αναφορικά με τις αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας τις οποίες αποφάσισε η Σύγκλητος.

« Μένει στο υπουργείο να αποφασίσει τι θα κάνει . Μην θεωρείτε ότι αυτή η εισήγηση της συγκλήτου θα γίνει αποδεκτή . Το Πανεπιστήμιο εισηγείται», ανέφερε χαρακτηριστικά .

Βέβαια ο πρύτανης λέει το γνωστό και αυτονόητο ωστόσο δείχνει και την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθούν οι εκπρόσωποι της Αιτωλοακαρνανίας για να αποτρέψουν τη μείωση των πανεπιστημιακών τμημάτων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη ματιά» του Παντελή Κούτσικου στην τηλεόραση του Αχελώου ο κ. Μπούρας έστρεψε τα βέλη του στο Νόμο Γαβρόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) σημειώνοντας πως ιδρύθηκαν τμήματα χωρίς πιστώσεις και καθηγητές. Εκανε γνωστό πως ήταν ο λόγος που παραιτήθηκε τότε από αντιπρύτανης.

Αιχμές άφησε και για το πολιτικό προσωπικό και τη στάση του στη συνεδρίαση της Συγκλήτου: «Κάποιοι από το πολιτικό προσωπικό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μου κάποιοι άλλοι όχι . Αλλά και αυτοί που ήρθαν δεν πρότειναν κάτι ουσιαστικό για το μέλλον των τμημάτων» .

Εξέφρασε  παράπονα για την Κυβέρνηση. «Ζητάμε χρηματοδότηση αλλά δεν έχουμε καμία ανταπόκριση . Πήγα μέχρι το Γραφείο του πρωθυπουργού αλλά δεν βρήκα ανταπόκριση . Απευθύνθηκα στο υπουργείο Παιδείας για τις υποδομές και πήρα αρνητική απάντηση», σημείωσε.

Έκανε γνωστό παράλληλα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας πως θα προχωρήσει σε πρόταση στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την επέκταση του κτιρίου στην οδό Σεφέρη (ανήκει στην Ένωση Αγρινίου).

« Έχω στο Γραφείο μου παγωμένες μετακινήσεις καθηγητών με κίνδυνο να κατηγορηθώ για παράβαση καθήκοντος . Υπάρχει καθηγητής στο Αγρίνιο που παλεύει για τα τμήματα να μείνουν στο Αγρίνιο και έχω στο γραφειο μου το αίτημα μετακίνησης του», ανέφερε μεταξύ των άλλων.

Υποστήριξε επίσης πως το Πανεπιστήμιο έχει στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών ενώ χαρακτήρισε μη ρεαλιστική την πρόταση για Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας επισημαίνοντας βέβαια πως η γνώμη του δεν εχει σημασία για την εξέλιξη της διεκδίκησης.

Αυτά και πολλά άλλα είπε ο Πρύτανης στην τηλεοπτική του συνέντευξη την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο βίντεο:

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 218 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.