Δευτέρα, 30η Σεπτεμβρίου 2024  11:26 μμ
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 23:31

Υπάρχει Θεός ή όλα έγιναν τυχαία; (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπάρχει Θεός ή όλα έγιναν τυχαία; Τίποτα δεν γίνεται τυχαία... Τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορεί να γίνει, χωρίς τη Χάρη του Θεού. Ο Θεός τα έχει όλα υπό την επίβλεψή Του και αν αυτός δεν επιτρέψει, δεν γίνεται τίποτε... Ποιος είναι, όμως, ο Θεός στο βάθος, στην ουσία; Υπάρχει Θεός με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας; Η Δημιουργία του κόσμου “εκ του μηδενός”, από ύλη που δεν προϋπήρξε, είναι μια πράξη αγάπης, αγαθότητας, πανσοφίας και παντοδυναμίας του Τριαδικού Θεού.

Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που υπάρχει τόση τάξη στο σύμπαν, να μην υπάρχει Πρόνοια του Θεού. Και αν δεν υπάρχει Θεός, πώς έγιναν όλα αυτά; Και αν υπάρχει Θεός, είναι δυνατόν να παραβλέπει τα δημιουργήματά Του; Οι ανόητοι θυμώνουν, επειδή ο Θεός δεν διοικεί τον κόσμο κατά τη δική τους λογική και οι λογικοί κοπιάζουν ασταμάτητα, να μπουν στην λογική του Θεού. Είναι δύσκολο καμμιά φορά και στο λογικότατο να κατανοήσει, το γιατί σε έναν άνθρωπο συμβαίνει έτσι, ενώ στον άλλον συμβαίνει αλλιώς.


--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
 
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece



Διαβάστηκε 68 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News