Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  8:18 μμ
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 19:56

Ως 31 Ιανουαρίου αιτήσεις για νέους φορείς στο ΟΣΔΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Φακέλους υποψηφιότητας από 14 Ιανουαρίου μέχρι και τέλος του μήνα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά σε σχετική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ φορείς Α’ βαθμού (συνεταιρισμοί και ιδιωτικές επιχειρήσεις) που θέλουν να αναλάβουν το έργο της συγκέντρωσης, συμπλήρωσης και καταχώρισης των δηλώσεων ΟΣΔΕ για τα έτη 2016-2020.
Αυτό αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην οποία για τους ήδη υφιστάμενους πιστοποιημένους φορείς Α΄ βαθμού καταγράφονται και μια σειρά από προϋποθέσεις, όπως το ότι είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν νέα φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Σημειώνεται ότι οι νέοι φορείς που ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν πρέπει μαζί με την ηλεκτρονική αίτηση να συμπληρώσουν και τη σχετική check–list πληρότητας του φακέλου υποψηφιότητας, χωρίς την πλήρη συμπλήρωση της οποίας οι φάκελοι δε θα γίνονται δεκτοί.

Οι πιστοποιημένοι φορείς Α΄ και Β’ των ετών 2014 και 2015:

1.Πρέπει να αντικαταστήσουν τις ήδη υποβληθείσες εγγυητικές επιστολές που είχαν εκδοθεί και κατατεθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, βάσει των αριθμ. 8008/22-1-2014 (ΑΔΑ.ΒΙΨ94ΨΧΞΧ-ΜΓΤ) και 331/2-1-2015 (ΑΔΑ. 6ΕΞΥ46ΨΧΞΧ-Υ3Ι) προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος αντίστοιχα, από νέες εγγυητικές επιστολές ύψους 1000 ευρώ.

2. Δύνανται να απασχολούν στο έργο προσωπικό ΔΕ κατηγορίας σε ποσοστό μέχρι 20% επί του συνόλου του προσωπικού που θα απασχοληθεί στο έργο. Για τις περιπτώσεις που ο πιστοποιημένος Φορέας έχει δηλώσει αριθμό προσωπικού μικρότερο των 5 ατόμων, τότε δύναται να απασχολεί μέχρι ένα άτομο βαθμίδας ΔΕ.

3. Πρέπει να καταθέσουν στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ (Διεύθυνση Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης –Τμήμα Προμηθειών) αντίγραφο των υπογεγραμμένων συμβάσεων συνεργασίας με τον φορέα συντονισμού.

4. Πριν την έναρξη εργασιών της υποβολής των ΕΑΕ υποχρεούνται κατ΄ έτος να υποβάλλουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ :

– φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα εν ισχύ

– θεωρημένες καταστάσεις από την Επιθεώρηση Εργασίας με τους εργαζόμενους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας που θα απασχολήσουν για το έργο

– αντίγραφο κατάστασης των εργαζομένων με σύμβαση έργου που έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά στην αρμόδια ΔΥΟ.

5. Πρέπει να τηρούν το εκάστοτε ισχύον ΣΔΕΠΥΑΠ, το οποίο θα ελέγχεται μέσω της ποιοτικής και ποσοτικής ιχνηλάτισης της επίδοσής τους.

Βρείτε εδώ τις σχετικές εγκυκλίους του ΟΠΕΚΕΠΕ

Υποχρεώσεις πιστοποιήμενων φορέων.pdf

Συμπληρωματική πρόσκληση για φορείς Α” στα πλαίσια του ΟΣΔΕ.pdf

Έντυπο Διάθεσης Τεύχους

Οι παραλήπτες των τευχών μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει κατά την παραλαβή του να συμπληρώνουν σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο με τα στοιχεία τους, έτσι ώστε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να έχει στη διάθεσή του πλήρη κατάλογο όσων τα παρέλαβαν. Ο πλήρης κατάλογος των στοιχείων θα διευκολύνει στην αποστολή τυχόν συμπληρωματικών στοιχείων ή διευκρινίσεων επί των τευχών, για τις περιπτώσεις διαγωνισμών που δεν διεξάγονται μέσω του ΕΣΗΔΗΣ.

Για τυχόν ελλείψεις στη συμπλήρωση των στοιχείων του εντύπου την ευθύνη φέρει ο παραλήπτης.

Δείτε εδώ το σχετικό έντυπο

 

agronews.gr

Διαβάστηκε 1567 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News