Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:18 πμ
 
wm small
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 19:05

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 127η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Το Δωδεκάθεο είναι η μόνη θρησκεία που δεν έχει ιερά κείμενα.

- Στούς αρχαίους Έλληνες η Ιλιάδα και η Οδύσεια λειτουργούσαν σαν ιερά κείμενα. Και τι ωραία που θα ήταν εάν σε τούτο τον βασανισμένο καιρό τα ιερά κείμενα να τα έγραφαν φιλόσοφοι και ποιητές και όχι προφήτες και ευαγγελιστές.

- Ο Κάρολος Α' της Ισπανίας τα έβαλε με όλους και  όλους για όλα στην προσπάθειά του να γίνει κοσμοκράτορας. Και αφού δεν τα κατάφερε, το 1556 κλείνεται σε μοναστήρι και τελειώνει το βίο του σαν καλόγερος δυο χρόνια αργότερα.

- Ο γιός του και διαδοχός του Φίλιππος Β' (1556-1578) συνέχισε την παρανοϊκή, κατακτητική και επεκτατική πολιτική του πατέρα του και το μόνο ευτυχές γεγονός της βασιλείας του είναι η νίκη κατά των Τούρκων στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου (η οποία δεν έγινε στη Ναύπακτο αλλά στις Εχινάδες νήσους) την 7 Οκτωβρίου 1571, που είναι η απαρχή της κατά θάλασσα κατάρρευσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

- Η Γροιλανδία διοικητικά ανήκει στη Δανία και γεωγραφικά στην ήπειρο της Αμερικής.

- Πριν απο την έλευση των Αχαιών η Θράκη έφτανε μέχρι τη Θήβα.

- Ελληνικά φύλλα είναι: Οι Αχαιοί,οι Ίωνες, Οι Αιολείς και οι Δωριείς.

- Τα σημαντικότερα προελληνικά φύλλα είναι: Οι Θράκες, οι Πελασγοί, οι Λέλεγες και οι Κάρες.

- Ο Αλβανός Μωχάμετ Άλη γεννήθηκε στην Καβάλα και έγινε ο δημιουργός του σύγχρονου κράτους της Αιγύπτου, που στην αρχή λειτουργούσε στα πλαίσια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Την οποία όμως δεν την λογάριαζε και πολύ, αυτός ο τρομερός Αλβανός.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

 

Διαβάστηκε 293 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 20:33
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!

Στην ίδια κατηγορία