Τετάρτη, 16η Οκτωμβρίου 2024  10:17 πμ
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 10:35

Διήμερη ορεινή διασωστική άσκηση της ΕΟΕΔ Μεσολογγίου (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα στη συνδρομή περιστατικών έρευνας και διάσωσης επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης – Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου.

Το έπραξε με την άσκηση με το κωδικό όνομα «ΜΕΤΟΠΩΡΟΝ 3» η οποία είχε διάρκεια δύο ημερών (12 και 13 Οκτωβρίου) και πραγματοποιήθηκε στη νπεριοχή του ποταμού Εύηνου, ανάμεσα από Πόρο Ναυπακτίας και Ανάληψη Θέρμου, σε μια περιοχή φυσικού κάλους.

Στην συγκεκριμένη άσκηση τα σενάρια στα οποία συμμετείχαν επιπλέον 4 μέλη της ΑΣΕΕΔ και 5 μέλη από το παράρτημα Ε.Ο.Ε.Δ Αστακού αφορούσαν, ορεινά ατυχήματα, εξαφανίσεις ανθρώπων σε δύσβατες και επικίνδυνες πλαγιές, έρευνα, Α΄Βοήθειες και μεταφορά τραυματία σε ασφαλές σημείο, στήσιμο καταυλισμού, χρήση πυξίδας, καταρρίχηση από γέφυρα 17m,ανέλκυση φορείου, τεχνικές καταρρίχησης και αναρρίχησης.

«Η εν λόγω άσκηση με το κωδικό όνομα «ΜΕΤΟΠΩΡΟΝ 3»,ήταν μια προγραμματισμένη άσκηση στα πλαίσια της ετοιμότητας και συνεργασίας μεταξύ των μελών της Ε.Ο.Ε.Δ πάνω στην Έρευνα και την Διάσωση με θεωρητική εκπαίδευση και πρακτικές εξασκήσεις.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε αλλά και να συνεργαστούμε πάνω στην αντιμετώπιση καταστροφών καθώς και στην Έρευνα & Διάσωση, σίγουρα κερδίσαμε πολλά από αυτή την συνεργασία και την άσκηση που μας έδωσε εμπειρία, τεχνογνωσία & δύναμη για να προσφέρουμε ακόμη πιο πολλά στο κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη που έλαβαν μέρος στην Άσκηση η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Διονύσης Τσιρόγλου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 56 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.