Τετάρτη, 16η Οκτωμβρίου 2024  10:15 πμ
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 10:09

ΠΟΕ ΟΤΑ: Άδικες διώξεις των εργαζομένων στα Κέντρα Κοινότητας για τα προνοιακά επιδόματα - Προκήρυξε απεργία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η ΠΟΕ ΟΤΑ στηρίζει τους εργαζόμενους στα Κέντρα Νεότητας των Δήμων κάνοντας λόγο για άδικες διώξεις που αφορούν την εμπλοκή τους στη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων.

Σε έκτακτο συνέδριό της αποφάσισε να προκηρύξει απεργία - αποχή τονίζοντας ότι υπάλληλοι ακολούθησαν πιστά τη Νομοθεσία σε αντίθεση με τα συμπεράσματα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που διενήργησε σχετικούς ελέγχους.

Η ανακοίνωση του προεδρείου του 50ου έκτακτου καταστατικού συνεδρίου

Το 50ο Έκτακτο Καταστατικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξη των εργαζομένων στα Κέντρα Κοινότητας που διώκονται άδικα για την έγκριση χορήγησης Προνοιακών Επιδομάτων. 

Συγκεκριμένα, κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) που διενήργησαν έλεγχο για την εξέταση της νομιμότητας έγκρισης αιτήσεων χορήγησης επιδομάτων σε Κέντρα Κοινότητας διάφορων Δήμων ανά την Ελλάδα, θεώρησαν πως υπήρχαν ελλιπή δικαιολογητικά, παρόλο που οι υπάλληλοι είχαν ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες της σχετικής Νομοθεσίας.

Προχώρησαν έτσι σε καταλογισμούς εις βάρος των υπαλλήλων που ήταν επιφορτισμένοι με την διαδικασία έγκρισης των επιδομάτων, με τα ποσά των καταλογισμών να ξεπερνούν ακόμη και τα 15.000 ευρώ! Σημειωτέων, οι συνάδελφοι στους οποίους έγινε ο καταλογισμός είναι εργαζόμενοι/ες συμβασιούχοι με ΕΣΠΑ οι οποίοι, παρά τον μεγάλο φόρτο εργασίας, είχαν εξετάσει με επιμέλεια
κάθε περίπτωση χορήγησης επιδόματος, βάσει των Φ.Ε.Κ., αλλά και των σχετικών διευκρινιστικών οδηγιών του Ο.Π.Ε.Κ.Α. (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).
Αυτό που ξεπερνά κάθε λογική είναι, ότι, οι περιπτώσεις χορήγησης επιδομάτων που θεωρήθηκαν «παράνομες» από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.), εξακολουθούν να προωθούνται στα Κέντρα Κοινότητας για έγκριση, με την σύμφωνη γνώμη του Ο.Π.Ε.Κ.Α., ο οποίος από τις αρχές του 2023 βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.).

Έτσι υπάρχει το παράδοξο, από την μια να γίνονται καταλογισμοί τεράστιων χρηματικών ποσών σε εργαζόμενους συμβασιούχους γιατί ενέκριναν την χορήγηση Προνοιακών Επιδομάτων βάσει των ερμηνευτικών οδηγιών, και από την άλλη να συνεχίζεται η διαδικασία χορήγησης τους χωρίς να διασφαλίζονται οι συνάδελφοι ότι δεν θα ξαναβρεθούν υπόλογοι για ανάλογες περιπτώσεις!

Οι Αντιπρόσωποι-Σύνεδροι του 50ου Έκτακτου Καταστατικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αυτά τα δεδομένα αποφάσισαν ομόφωνα την κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ στα Κέντρα Κοινότητας όλης της χώρας, έως οι αρμόδιοι (Υπουργείο, Ε.Α.Δ. και Ο.Π.Ε.Κ.Α.) απαλλάξουν από τους καταλογισμούς τους συναδέλφους και δώσουν σαφείς και λεπτομερείς οδηγίες χορήγησης των
Προνοιακών Επιδομάτων.

Η απόφαση ελήφθη με πλήρη σεβασμό στους συνανθρώπους μας δικαιούχους των Προνοιακών Επιδομάτων, οι οποίοι ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι των Κέντρων Κοινότητας καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να τους εξυπηρετήσουν. 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 57 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.