Παρασκευή, 11η Οκτωμβρίου 2024  12:19 πμ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 22:57

Το Εσπερινό Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Αγρινίου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστεγίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή τη 10η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστεγίας, το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρινίου είχε την τιμή να φιλοξενήσει εκπροσώπους των φορέων του Δήμου Αγρινίου και συγκεκριμένα των Δομών Αστέγων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, που δραστηριοποιούνται στην προστασία των αστέγων, τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι προεκτάσεις που έχει λάβει το κοινωνικό φαινόμενο της αστεγίας και ταυτόχρονα αναδείχθηκε η τεράστια σημασία λειτουργίας των Δομών αστέγων, προκειμένου να ανακουφιστούν προσωρινά και να επανενταχθούν κοινωνικά οι επωφελούμενοι των συγκεκριμένων Δομών. Επιπλέον, δόθηκε έμφαση στην ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών σε θέματα προστασίας των ευάλωτων ομάδων και παράλληλα τονίστηκε η αξία της ατομικής προσφοράς και αλληλεγγύης στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κοινωνικού φαινομένου.

Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κα Μπόκα Γεωργία, την Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής κα Δημητρογιάννη Έφη, την Κοινωνική Λειτουργό – Συντονίστρια του Υπνωτηρίου κα Τραγουλιά Αγγελική, την Ψυχολόγο κα Στρογγύλη Ελένη, τον Κοινωνικό Λειτουργό κ. Καραγεώργο Ευθύμιο.

Το έργο σας είναι αξιέπαινο.

Διαβάστηκε 57 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.