Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  10:26 μμ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 22:54

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Κοτρωνιά Νικολάου, Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη "Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα" με θέμα: "Επισκευή συρμάτινης πεζογέφυρας στη θέση Καρέλι Ευήνου."

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Κοτρωνιά Νικολάου, Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη " Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα "

Πάτρα 3/10/2024

Προς: Τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παΐσιο Χρήστο και τους κ.κ.  Αντιπεριφερειάρχες  Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας  κ. Αθανάσιο Μαυρομάτη  και Υποδομών και έργων κ. Βασίλειο Γιαννόπουλο.

Θέμα: Επισκευή  συρμάτινης πεζογέφυρας στη θέση Καρέλι Ευήνου.

Από τις αρχές του 2021 η παραδοσιακή πεζογέφυρα στο  Καρέλι στον ποταμό Εύηνο, του νομού Αιτωλοακαρνανίας, έχει σχεδόν καταστραφεί και έχει απαγορευτεί η χρήση της για λόγους ασφαλείας. Γι αυτό απαιτείται η κατασκευή νέας ή ανακατασκευή της υπάρχουσας, αφού προηγηθεί η αναγκαία μελέτη του έργου, πράγμα που επιβάλλεται λόγω του ότι η εν λόγω γέφυρα αποτελεί τοπόσημο για την ευρύτερη ορεινή περιοχή των Δήμων Ναυπακτίας και Θέρμου και αποτελεί, σε συνάφεια με το παραπλεύρως αυτής παραδοσιακό Καρέλι για τη διάβαση του ποταμού, τη μεσαιωνική γέφυρα της Αρτοτίβας, τις πεζοπορικές διαδρομές, και πολλά άλλα στοιχεία, που συνυπάρχουν στον εγγύς χώρο, τον λόγο προσέλκυσης μεγάλου αριθμού επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην περιοχή αυτή, η οποία έχει αναδειχθεί σε εγνωσμένο εκδρομικό, ιστορικό και αθλητικό ( rafting και καγιάκ) προορισμό.
Ο δήμος Ναυπακτίας την 28/11/2023 απέστειλε στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της περιφέρειας έγγραφο, για την ένταξη της μελέτης για χρηματοδότηση από την περιφέρεια και παράλληλα προτάθηκε προς ένταξη στην ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) Φύση και Πολιτισμός, η χρηματοδότηση της μελέτης και η κατασκευή της πεζογέφυρας.

Και Ερωτάσθε:

Ποιες οι μέχρι σήμερα ενέργειές σας και τι προτίθεστε να κάνετε  για  την επισκευή της υπάρχουσας ή την  κατασκευή νέας πεζογέφυρας στο σημείο;

 

Διαβάστηκε 51 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.